Propunerea noastră de astăzi, pentru mesele îmbelșugate din perioada ce va urma, este o rețetă de friptură de porc într-o crustă colorată, cu miere și muștar.
Timp de preparare: 100 de minute
Porții: 8
Ingrediente:
1,5 - 2 kg carne de porc (mușchi, cotlet)
3 linguri muștar
3 lingurițe miere
3 linguri ulei de măsline
10-12 căței de usturoi
1 ceașcă pastă de roșii
Sare
Amestecuri de condimente:
Busuioc, coriandru, piper măcinat
Chimen, semințe susan
Ce mai trebuie?
Vas termorezistent
Folie de aluminiu
Recomandare:
Sosul obținut de la friptură poate fi refolosit - de exemplu la coacerea sau prăjirea de cartofi pentru garnitură.
Mod de preparare:
- Înțepi din loc în loc, simetric, carnea spălată și uscată, apoi o sărezi, masând ușor fibra.
- Cureți și pisezi cu sare usturoiul, apoi adaugi uleiul de măsline. Mujdeiul rezultat îl pui peste muștar.
- În aceeași emulsie de usturoi și muștar adaugi mierea, condimentele, pasta de roșii și omogenizezi.
- Treci carnea prin acest amestec, astfel încât emulsia să acopere toate părțile. Introduci carnea într-o pungă legată apoi la capăt și o ții în frigider cel puțin 1h (1h - 3h).
- Chimenul, semințele de susan ori alte condimente boabe, după preferință, le pui pe o bucată de folie de aluminiu. Scoți carnea de la frigider și din pungă, o înfășori strâns în folie, astfel încât boabele să se lipească de carne și să fie deasupra.
- Pui carnea într-un vas termorezistent și introduci la cuptor la foc mic, pentru cca 1 h. Scoți folia cu 10-15 minute înainte de a fi gata și întorci carnea pe o parte și pe alta, pentru a se rumeni.
- O porționezi după ce o lași să se răcească un pic. Poftă bună!
Credit foto: Elena Hramova/ Shutterstock