loader
Foto

Maria Smarandache: „Le admir pe Camelia Potec şi Ana-Maria Brânză” | VIDEO

În această vară, Jocurile Olimpice au adus sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te-am provocat să intri în arena celei mai mari competiții! Să vezi, trăieşti, străluceşti lângă campioni, la Televiziunea Română - official broadcaster al Jocurilor Olimpice Paris 2024.

 

Trăim o vară fierbinte, cu zile lungi şi însorite, dar pentru sportivii din întreaga lume a fost şi vara a celei mai mari competiţii. Din 26 iulie, la Televiziunea Română au început transmisiunile de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Am fost alături de sportivii români care ne-au reprezentat la Paris 2024, dar şi alături de marii sportivi ai lumii în perioada 26 iulie – 11 august, în direct la TVR.

I-am provocat pe prezentatorii emisiunilor TVR să ne vorbească despre sport şi succesele sportivilor care i-au făcut să le tresalte inima, ce îi motivează să facă sport şi ce campioni de la noi sau din lume sunt favoriţii lor. Iată ce ne-a povestit Maria Smarandache, prezentatoarea emisiunii „Weekend matinal” (TVR 1, sâmbăta, ora 08.00):

​Prezentatoarea TVR Maria Smarandache vorbeşte cu pasiune de sportivii români pe care îi admiră şi chiar are are un top personal în acest sens. Pe primele locuri în topul personal al prezentatoarei emisiunii „Weekend matinal” sunt două doamne al sportului românesc: Camelia Potec, la înot şi Ana-Maria Brânză, scrimă. „Camelia Potec chiar te impresionează prin felul în care ea luptă pentru acest sport și pentru ca toți tinerii să facă înot”. Cât despre cealaltă campioană pe care o admiră, Ana-Maria Brânză, Maria are o imagine plastică pentru a o descrie: „Pentru o femeie, scrima pare un sport un pic mai masculin. Mereu mi-a plăcut mult și, de fiecare dată, îmi vine în minte imaginea din Tom și Jerry – Touche, pussycat!”.

(w882)

Maria îşi aminteşte că unul dintre cele mai emoționante momente din sport pe care le-a trăit a fost pe când participa la o transmisiune în direct din Piața Constituției: „un cort imens, cu videoproiectoare și un panou pe care mulți suporteri urmăreau un meci de fotbal, România-Italia. Nu-mi amintesc exact anul, dar îmi amintesc că am vorbit mult despre meci. Nu prea știu atât de multe despre meciurile de fotbal, dar îi admir pe cei care ştiu atât de multe...”, a mărturisit ea.

Recunoaşte, cumva ruşinată, că nu practică niciun sport, dar ne şi explică de ce. „Da, într-adevăr, în timpul copilăriei mergeam mult pe munte - munții Lepșa din zona Soveja, Vrancea. Acolo ne petreceam de obicei vacanțele - vorbim de perioada de dinainte de Revoluție și imediat după”. Şi continuă: „Port ochelari de când eram mică și mi-a fost de fiecare dată teamă să nu care cumva să mă lovesc, să mi se spargă ochelarii. Din cauza asta n-am practicat niciun sport, dar îmi place foarte mult să mă plimb mult. Şi acum mă plimb foarte mult”, ne-a mai spus Maria.

Chiar dacă nu practică un sport cu consecvenţă, Maria e convinsă de rolul mişcării, activităţii fizice pentru echilibrul oricui: „Cred că e nevoie să faci sport și cred că lucrul acesta se poate învăța doar de când ești mic. Îmi încurajez nepoții să meargă cu bicicleta, să practice orice fel de sport, de la ski la înot și toate celelalte. Şi îi ajut și îi sprijin în acest sens”, a adăugat ea.

Televiziunea Română  transmite Jocurile Olimpice de la Paris – cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, pe TVR SPORT, TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova. Pe posturile TVR, telespectatorii TVR pot urmări emisiuni dedicate: legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „Învingătorii”, „Eroii” și „Speranțe”. Vlad Arhire şi Costin Deşliu moderează la TVR 1 emisiunea „Vis la Paris”, la care participă foşti şi actuali sportivi partcipanţi la JO Paris 2024 şi antrenori ai acestora. Iar partenerii de dialog ai Irinei Păcurariu ne demonstrează cât de departe se poate ajunge prin „Forţa unui vis”.

 

Logo

 
Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

publicat: Sâmbătă, 07 Septembrie 2024

Mănăstirea Neamț, cea mai veche așezare monahală din Moldova, păstrează între zidurile ei un adevărat tezaur istoric și duhovnicesc. Biserica ...

Dieta - moft sau sănătate?

Dieta - moft sau sănătate?

publicat: Sâmbătă, 07 Septembrie 2024

Corpurile perfecte de pe rețelele de socializare au determinat o creștere spectaculoasă a numărului de diete considerate miraculoase, când în ...

Cicladele vulcanice: Santorini și Milos

Cicladele vulcanice: Santorini și Milos

publicat: Sâmbătă, 07 Septembrie 2024

Grupul de insule din Arhipelagul Cicladelor sunt, de fapt, vârfuri ale unor munți scufundați acum 5 milioane de ani, cu excepția a două dintre ...