Invitată recent la emisiunea „Istorii cu Tâlc”, autoarea volumului de debut „Totul va fi bine”, ne-a oferit o confesiune profundă despre viața sa, inspirațiile care îi ghidează creația și valorile care o definesc.
Originară dintr-un sat pitoresc, poeta a rememorat copilăria ca sursă de sensibilitate și simplitate, subliniind rolul esențial al părinților și al mentorilor în formarea personalității sale. „De la părinți am învățat iubirea și dăruirea de sine”, a mărturisit Maria.
Pentru ea, poezia este mai mult decât o formă artistică – este un strigăt al sufletului, o modalitate de a exprima ceea ce nu poate fi trecut sub tăcere: „Scriu poezie doar atunci când simt că emoțiile cer să fie eliberate”.
Invitata a vorbit, de asemenea, despre momentele cheie care i-au schimbat perspectiva asupra lumii. Lecturile și mentorii săi au ajutat-o să înțeleagă realitățile dure ale istoriei și să depășească prejudecățile din tinerețe. „Am înțeles ororile prin care au trecut disidenții, iar asta mi-a schimbat complet felul de a privi lucrurile”, a spus ea.
Discuția moderată de Anatol Guzic a dezvăluit o poetă autentică și sensibilă, capabilă să transforme fragmente din viață în artă.
Maria Ivanov rămâne o voce puternică a literaturii contemporane, iar povestea sa este una care inspiră iubire, curaj și dăruire.
Sursa: TVR MOLDOVA