loader
Foto

"Mai tare ca diavolul" - filmul de Telecinemateca la TVR1 | VIDEO

Marţi, 2 februarie, de la 22,10, urmăriţi un nou film în regia lui John Houston, ce-i are în distribuţie pe Humphrey Bogart şi Gina Lollobrigida, actriţa despre care Bogart a spus:  „este cea mai adevărată femeie pe care am văzut-o vreodată”.

 

MAI TARE CA DIAVOLUL (BEAT THE DEVIL – SUA, 1953)
Regia: John Huston
Cu: Humphrey Bogart, Jennifer Jones, Gina Lollobrigida

Aventuri. Billy Dannreuther, un fost bogătaş ruinat, împreună cu soţia lui şi o gaşcă de escroci care se dau drept comis-voiajori, au pornit cu vaporul spre Africa, unde au de gând să intre în posesia unor terenuri bogate în uraniu. În timpul unei escale neplănuite în Italia, necesară pentru repararea vaporului, pestriţa bandă întâlneşte un cuplu de britanici, Harry şi Gwendolyn, a căror destinaţie este tot Africa. Aventura se complică atunci când adevăratele identităţi ale personajelor, ca şi intenţiile lor, ies la iveală.

(w882)

Filmul este inclus în lista celor „1001 de filme pe care trebuie să le vezi înainte de a muri”, editată de Steven Schneider şi nominalizat la Top 100 cele mai amuzante filme americane realizat de către Institutul American de Film.

Humphrey Bogart a trebuit să insiste ca John Houston să fie regizorul acestui film (realizat în Italia), în condiţiile în care acesta din urmă lucra la Paris la producţia Moulin Rouge (filmul difuzat săptămâna trecută tot la Telecinemateca). Cumva, John Houston a reuşit să „acopere” ambele proiecte, dar Mai tare ca diavolul a fost ultimul film pe care Humphrey Bogart l-a făcut în regia lui John Houston.

Filmările în Italia nu au fost uşoare pentru americani, care au trebuit să lucreze cu echipe de actori, figuranţi şi tehnicieni italieni care nu vorbeau deloc engleza. Puţini ştiu că pentru a depăşi acest neajuns lingvistic, actorul britanic Peter Ustinov a ajutat în mod anonim la dublarea în film a mai multor actori italieni. Dar indiferent de greutăţile avute în Italia, marele Bogart declara după filmări că amintirea sa de neuitat rămâne Gina Lollobrigida „cea mai adevărată femeie pe care am văzut-o vreodată şi care o face pe Marilyn Monroe să arate ca Shirley Temple”.


Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...