loader
Foto

”Dacă aș da timpul înapoi, cu siguranță m-aș apuca tot de tir cu arcul”

RECOMANDARI

Sportiva Mădălina Amăistroaie a reușit anul acesta cea mai bună clasare din istoria participărilor României la tir cu arcul, la Jocurile Olimpice. Ea a terminat competiția pe locul 9 la individual feminin.

 

În 2020, înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo și de competiţia de tir cu arcul, Mădălina Amăistroaie declara că se simte mândră de faptul că poate participa: „Nu toată lumea poate să ajungă acolo, iar simplul fapt că merg şi voi da tot ceea ce pot, să trag cât mai bine, este o mândrie!”.

(w882)

”Mă motivează fiecare concurs la care obțin un loc bun și senzația de mândrie pe care o am, la fiecare medalie, mai ales la competițiile naționale și chiar și rezultatele bune la competițiile internaționale”, declara ea în 2020.

Sportiva care ne reprezenta și în 2020 la tir cu arcul afirma: ”Pentru mine, va fi o competiţie uşoară pentru că obiectivul meu a fost în primul rând să mă calific, iar acum merg să trag doar din plăcere, iar dacă reuşesc să obţin un loc foarte bun voi fi mulţumită”. Mădălina se clasa atunci pe locul 33, dintr-un total de 64 de sportive, conform site-ului Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Anul acesta, Mădălina a reușit să obțină locul 9 la Jocurile Olimpice de la Paris, acesta fiind și cel mai bun rezultat al României la acest sport ( din istoria acestei competiții).

(w882)

Ea a terminat competiția pe locul 9 la individual feminin, după ce a ajuns în optimi și a întâlnit-o aici pe sportiva sud-coreeană Suhyeon Nam (rezultat competiție scor 6-2), locul 2 în lume. În primele două tururi eliminatorii, Amăistroaie le-a învins pe Mikaella Moshe (Israel), cu 7-1, şi pe Chiara Rebagliati (Italia), cu 7-3.

Mădălina Amăistroaie s-a născut în Rădăuți, acum 21 de ani. Și a început să practice tirul cu arcul de la 11 ani, pentru că l-a considerat un sport mai puțin obișnuit, o activitate plăcută care îi ocupa timpul liber.

Urmăriți TVR Sport pentru transmisii în direct și noutăți din lumea sportului.

 

 
„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...

Despre Iuliana, cu drag...

Despre Iuliana, cu drag...

publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Gânduri frumoase şi vorbe alese merg către vedeta TVR la aniversarea celor 25 de ani de carieră în televiziune. Ultima parte a „Galei Iuliana ...

Eșecul și lecțiile lui: Cum te ajută greșelile să ajungi la succes

Într-o lume obsedată de premii și câștiguri, concentrată pe triumf rapid, uităm să învățăm din greșeli și să avem răbdare cu noi. Asta dacă ...