loader
Foto

Luna septembrie aduce numeroase provocări meteorologice

Luna septembrie a adus numeroase provocări severe în Europa Centrală, provocate de furtuna Boris, care a lovit cu intensitate regiunea. Nici țara noastră nu a fost ocolită de fenomene meteorologice și hidrologice severe.

 

Luna septembrie a adus numeroase provocări meteorologice severe în Europa Centrală, provocate de furtuna Boris, care a lovit cu intensitate regiunea. În Austria, un pompier și-a pierdut viața în timpul intervențiilor de urgență, iar în Polonia a fost înregistrat un deces, în timp ce patru persoane sunt date dispărute în Cehia. De asemenea, Slovacia se confruntă cu condiții meteo nefavorabile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români aflați în Republica Austria sau cei care intenționează să călătorească în această țară că este în vigoare o alertă de cod roșu din cauza vremii extreme.

În România, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale în Delta Dunării, valabilă până luni dimineață, și o avertizare de cod galben pentru precipitații abundente în 14 județe din estul și vestul țării.

În județul Galați, inundațiile au determinat suspendarea cursurilor în 25 de unități de învățământ pentru zilele de 16 și 17 septembrie, conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației.

Aflați detalii despre aceste fenomene și efectele lor pe TVR INFO.

Foto: Pixabay

Logo

 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Andreea Dinklage: carieră de succes la Barcelona (II) / VIDEO

Andreea Dinklage, o tânără ambițioasă de 24 ani, născută în România, dar plecată în Germania de când avea 4 ani, a ajuns, prin muncă și studiu ...