loader
Foto

Viața și minunile Sfântei Cuvioase Parascheva (I)

Iașul găzduiește, în aceste zile ( 8-15 octombrie), unul dintre cele mai așteptate și importante pelerinaje din România. Sute de mii de credincioși s-au adunat la Catedrala Mitropolitană pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

 

Anul acesta, pelerinii au ocazia să aducă rugăciuni și la moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, aduse special de la Muntele Athos, în contextul anului omagial dedicat îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Despre atmosfera unică a acestor zile, despre Catedrala Mitropolitană din Iași, dar și despre Viața și Minunile Sfintei Cuvioase Parascheva, aflați în două emisiuni Bucuria Credinței cu Parintele Constantin Necula, realizate de jurnalistul Andrei Victor Dochia. Prima dintre ele, difuzată duminică, 6 octombrie, la TVR 1, o puteți revedea aici:

Cea de-a doua emisiune dedicată Sfintei Parascheva, realizată de jurnalistul Andrei Victor Dochia, va fi difuzată de TVR 1 duminică, 13 octombrie.
Luni, 14 octombrie, TVR 1 va transmite, în direct, de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, Praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

***
Credit foto: TVR
 
Prezențe românești – Învățământul în limba română din Bulgaria

Luni, 14 octombrie, la TVR Internațional debutează o nouă serie a emisiunii „Prezențe românești”, proiect finanțat de către Departamentul pentru ...

Motivarea deciziei în cazul de dopaj al Simonei Halep, publicată de TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a publicat motivarea în cazul Simonei Halep, în care a decis să reducă perioada de suspendare pentru doping. ...

„Am fost mereu cu un picior în Occident, dar cu sufletul în România” – Edi Schneider, aka DJ Phantom, invitat în prima ediţie din noul sezon „Garantat 100%”

„Garantat 100%” împlineşte 25 de ani de emisie. Pe 13 octombrie, la ora 23.00, Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă să descoperim povestea primului ...