loader
Foto

TOP TripAdvisor atracţii 2024 România

Celebrul TripAdvisor – cel mai mare site de călătorii din lume, cu peste 315 de milioane de urmăritori şi în jur de jumătate de milioane de comentarii - plasează Castelul Peleş şi Mănăstirea Stavropoleos pe primele locuri în clasamentul destinaţiilor din România pentru 2024.

 

Top-urile TripAdvisor sunt considerate o sursă de încredere de către turiştii din întreaga lume deoarece au la bază recenziile personale şi necenzurate ale călătorilor care au vizitat diferite locuri şi împărtăşesc informaţii actuale, dau note şi fac recomandări. La rândul lor, şi comentatorii pot primi note din partea altor utilizatori, în funcţie de cât de utilă şi reală a fost postarea.

De cealaltă parte, toate muzeele, restaurantele, hotelurile, pensiunile, oraşele se mândresc cu ratingul TripAdvisor, care funcţionează ca o reclamă pentru a atrage alţi turişti!

(w882) transfagar

Pe lângă Castelul Peleş şi Mănăstirea Stavropoleos, în clasamentul atracţiilor TripAdvisor 2024 pentru România se află Palatul Parlamentului – cel mai vizitat obiectiv -, Parcul Herăstrău şi Centrul Vechi din Bucureşti, Castelul Bran, Muzeul Satului Dimitrie Gusti, Ateneul Român, Transfăgărăşan şi strada Lipscani din Capitală.

Topul poate părea surprinzător în condiţiile în care din primele poziţii lipsesc destinaţii precum Delta Dunării, Maramureş sau Mănăstirile din Nordul Moldovei, dar trebuie ţinut cont că e un clasament subiectiv, dat de experienţa fiecărui turist, cei mai mulţi vizitând Bucureştiul sau locuri la care se ajunge repede din Capitală.

Ce spun turiştii despre locurile vizitate? De exemplu, Castelul Peleş, care e pe prima poziţie a clasamentului, este lăudat pentru frumuseţea şi interiorul său, dar turiştii străini nu trec cu vederea nici cozile de la casa de bilete, aglomeraţia din castel sau schelele exterioare care i-au împiedicat să facă poze aşa cum şi-ar fi dorit. Astfel că, unii acordă 5 stele, alţii doar 2.

Şi în cazul Transfăgărășanului, sunt turişti care apreciază întâlnirea cu celebrii urşi de pe marginea drumului, alţii, nu.

Review-urile nu sunt postate instant pe site, ci sunt verificate înainte, iar cei vizaţi de un comentariu negativ îi pot răspunde celui care l-a postat.

Acest top este doar unul dintre numeroasele realizate pe TripAdvisor, altele vizează cele mai frumoase excursii, cele mai bune restaurante, cele mai luxoase hoteluri etc.

Aşa se face că, într-un alt top, „Trending Destinations World” (cele mai populare destinaţii din lume), Braşovul ocupă locul 21, fiind de altfel şi singura locaţie din Europa în acest clasament.

Deşi subiective, topurile sunt un barometru important în planurile de vacanţă, iar părerile celor care au fost deja într-un anumit loc influenţează într-o măsură considerabilă alegerea destinaţiilor, cazărilor, locurilor de vizitat.

 

sursă foto: pexels.com

 

 

 

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...