loader
Foto

Tocană piperată cu ardei şi carne de vită tocată

LIFESTYLE

O mâncare uşor foarte delicioasă şi uşor de preparat.  O soluţie la îndemână, atunci când nu vrei nici chiftele de vreun fel sau diverse plăcinte, dar vrei o mâncare aromată, cu carne tocată şi sos condimentat.

 

INGREDIENTE

2 linguri de ulei vegetal

500g carne de vită tocată

1 ceapă măricică, curăţată şi tocată

3 ardei graşi potriviţi – unul roşu, unul galben şi unul verde, curăţaţi şi tăiaţi fâşii

2 căţei de usturoi

1 cutie de 400g pulpă de roşii

1 1/2 linguriţă seminţe de chimen

1 linguriţă boia afumată dulce

1/2 linguriţă boia afumată iute

sare, piper negru proaspăt măcinat

(w882) tocana de

MOD DE PREPARARE

1. Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins, se adaugă carnea tocată şi se rumeneşte, desfăcând-o cu muchia lingurii de lemn, ca să nu rămână cocoloaşe.

2. Când carnea e complet rumenită, după circa 5 minute la foc potrivit, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, mirodeniile şi fâşiile de ardei. Se amestecă bine şi lasă să se înmoaie legumele, tot cam 5 minute.

3. Deasupra se toarnă pulpa de roşii din cutie. Umpleţi cutia cu apă – o dată şi jumătate – pe care o turnaţi în cratiţă. Amestecaţi bine, puneţi capacul şi lăsaţi să fremete la foc mic, preţ de vreo jumătate de oră. Potriviţi de sare şi piper. Şi gata! Tocana e numai bună de servit cu orez, paste sau pâine ţărănească.

 

Sursă : smarandavornicu.ro

 
”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În fiecare an, Gala Premiilor Radar de Media celebrează profesioniştii din media prin intermediul voturilor cititorilor publicaţiei. Printre ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...