loader
Foto

Tocană piperată cu ardei şi carne de vită tocată

LIFESTYLE

O mâncare uşor foarte delicioasă şi uşor de preparat.  O soluţie la îndemână, atunci când nu vrei nici chiftele de vreun fel sau diverse plăcinte, dar vrei o mâncare aromată, cu carne tocată şi sos condimentat.

 

INGREDIENTE

2 linguri de ulei vegetal

500g carne de vită tocată

1 ceapă măricică, curăţată şi tocată

3 ardei graşi potriviţi – unul roşu, unul galben şi unul verde, curăţaţi şi tăiaţi fâşii

2 căţei de usturoi

1 cutie de 400g pulpă de roşii

1 1/2 linguriţă seminţe de chimen

1 linguriţă boia afumată dulce

1/2 linguriţă boia afumată iute

sare, piper negru proaspăt măcinat

(w882) tocana de

MOD DE PREPARARE

1. Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins, se adaugă carnea tocată şi se rumeneşte, desfăcând-o cu muchia lingurii de lemn, ca să nu rămână cocoloaşe.

2. Când carnea e complet rumenită, după circa 5 minute la foc potrivit, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, mirodeniile şi fâşiile de ardei. Se amestecă bine şi lasă să se înmoaie legumele, tot cam 5 minute.

3. Deasupra se toarnă pulpa de roşii din cutie. Umpleţi cutia cu apă – o dată şi jumătate – pe care o turnaţi în cratiţă. Amestecaţi bine, puneţi capacul şi lăsaţi să fremete la foc mic, preţ de vreo jumătate de oră. Potriviţi de sare şi piper. Şi gata! Tocana e numai bună de servit cu orez, paste sau pâine ţărănească.

 

Sursă : smarandavornicu.ro

 
Probleme pentru economia verde bazate pe hidrogen | VIDEO

Proiectul Hidrogen în contextul tranzițiilor a economia verde ce poate crea, până în 2050, 300 de milioane de locuri de muncă la nivel global. ...

Interzicerea petardelor, o soluție? Ce variante avem și ce spun actorii implicați

Este interzicerea petardelor o soluție pentru a scăpa de numărul mare de copii răniți și animale terorizate? Valentina Rujoiu, doctor în ...

Viaţa în mânăstirile ortodoxe şi catolice ale Europei, într-o serie documentară în premieră la TVR INFO

O aventură cinematografică ce ne va face să descoperim un trecut uneori uitat şi un prezent neașteptat. Documentarul în 5 episoade „ Mânăstiri ...