LIFESTYLE
O mâncare uşor foarte delicioasă şi uşor de preparat. O soluţie la îndemână, atunci când nu vrei nici chiftele de vreun fel sau diverse plăcinte, dar vrei o mâncare aromată, cu carne tocată şi sos condimentat.
INGREDIENTE
2 linguri de ulei vegetal
500g carne de vită tocată
1 ceapă măricică, curăţată şi tocată
3 ardei graşi potriviţi – unul roşu, unul galben şi unul verde, curăţaţi şi tăiaţi fâşii
2 căţei de usturoi
1 cutie de 400g pulpă de roşii
1 1/2 linguriţă seminţe de chimen
1 linguriţă boia afumată dulce
1/2 linguriţă boia afumată iute
sare, piper negru proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins, se adaugă carnea tocată şi se rumeneşte, desfăcând-o cu muchia lingurii de lemn, ca să nu rămână cocoloaşe.
2. Când carnea e complet rumenită, după circa 5 minute la foc potrivit, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, mirodeniile şi fâşiile de ardei. Se amestecă bine şi lasă să se înmoaie legumele, tot cam 5 minute.
3. Deasupra se toarnă pulpa de roşii din cutie. Umpleţi cutia cu apă – o dată şi jumătate – pe care o turnaţi în cratiţă. Amestecaţi bine, puneţi capacul şi lăsaţi să fremete la foc mic, preţ de vreo jumătate de oră. Potriviţi de sare şi piper. Şi gata! Tocana e numai bună de servit cu orez, paste sau pâine ţărănească.
Sursă : smarandavornicu.ro