loader
Foto

Tagliatelle cu fenicul şi brânză feta

LIFESTYLE

Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 porţii

200g tagliatelle

1 bulb de fenicul

1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)

2 linguri ulei de măsline

100g brânză feta

10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate

piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.

3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.

4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.

5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.

Se servesc imediat!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Călătorie cu gust, pe dealurile Botoșanilor

Călătorie cu gust, pe dealurile Botoșanilor

publicat: Miercuri, 12 Februarie 2025

De ce nu și în România? Așa s-a întrebat Sebastian privind podgoriile nesfârșite ale regiunii Bolzano din Alpii tirolezi. În Merano, un orășel ...

Sărbătoarea Dragobetelui cu filme de Oscar, la TVR Cultural: „Încă un rând” (Danemarca, 2020)

La TVR Cultural, oferta de lungmetraje româneşti este completată de producţiile cinematografice clasice, filme de artă, dar şi producţii ...

De ce nu vor dispărea cărțile? Argumente economice și istorice (II)

De vreo 20 de ani se tot anunță cu durere în glas dispariția cărților, a editurilor, chiar și a cititului. Un sâmbure de adevăr există în ...