Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.
INGREDIENTE
Pentru 2 porţii
200g tagliatelle
1 bulb de fenicul
1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)
2 linguri ulei de măsline
100g brânză feta
10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate
piper negru proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.
3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.
4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.
5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.
Se servesc imediat!
Sursă: smarandavornicu.ro