loader
Foto

Supă rece de dovlecei și castraveți

LIFESTYLE

Când la Meteo se anunţă caniculă, cu toţii visăm la îngheţată, iar ideea de a mânca ceva cald poate să ne taie apetitul pe toată ziua. Aşa încât, o supă rece de dovlecei și castraveți, rudă cu tarator-ul, pare soluţia ideală.

 

Ingrediente

400g dovlecel, tăiat cubulețe (nu trebuie curățat de coajă)

4 linguri ulei de măsline

1 castravete mare sau câțiva mai mici, tăiați cuburi

2 căței de usturoi, tăiați mare

câteva fire de ceapă verde, tăiate în bucăți mari

2 legături de mărar proaspăt

10 frunze de mentă proaspătă

sucul unei lămâi

150g iaurt grecesc gras

condimente după gust – sare, piper negru proaspăt măcinat, fulgi de chili

apă rece, cam 200 ml

(w882) supa de do

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Pune dovleceii tăiați într-o tavă care merge la cuptor. Stropește cu o lingură de ulei de măsline, dă un praf de sare. Pune tava în cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 20 minute. Când s-au înmuiat și rumenit, scoate din cuptor și lasă să se răcorească complet.
  3. Când dovleceii s-au răcit, pune-i în vasul blender-ului, împreună cu castraveții, usturoiul, ceapa verde, mărarul, menta, sucul de lămâie și restul de ulei de măsline. Mixează totul până când textura este fina, omogenă. Adaugă iaurtul și mai mixează o tură, să fie totul yummy și cremos.
  4. Toarnă într-un castron încăpător, adaugă apa rece și amestecă bine. Condimentează după gust cu sare, piper și fulgi de chili. Dacă supa ți se pare prea groasă, adaugă-i câteva cuburi de gheață, că nu strică. Servește cu puțin ulei de măsline, eventual mărar verde sau câteva crutoane rumene.

Poftă bună și caniculă ușoară în continuare!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

credit foto: pexels.com, smarandavornicu.ro

 
De-a v-ați ascunselea cu soarele, la ”E vremea ta!”

De-a v-ați ascunselea cu soarele, la ”E vremea ta!”

publicat: Miercuri, 05 Februarie 2025

Ce se întâmplă cu calota de gheață din Groenlanda, care este situația după activitatea seismică intensă din Marea Egee, pentru ce este faimos ...

„A descifra esenţa unui loc este o experienţă polivalentă”

La 10 ani de „Cap compas”, Elena Dinu ne vorbeşte cu pasiune despre descoperirea lumii şi bucuria de a împărtăşi cu telespectatorii experienţele ...

De ce ne plac atât de mult reality show-urile? Anatomia unei fascinații

Sunt pretutindeni, ca aerul. Gonim spre casă pentru ele. Ne hipnotizează, ne asediază gândurile. Emisiunile de reality tv au devenit poate cel ...