LIFESTYLE
Simplă, rapidă și foarte aromată, o supă care ne poartă cu gândul la vacanţe şi locuri exotice! Iar ghimbirul este un ingredient care merge mână în mână cu vremea rece.
Ingrediente
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului și tocați mărunt
- 1 lingură ghimbir proaspăt, ras sau tocat mărunt
- 1 cutie de 400g năut – boabele scurse, spălate sub jet de apă rece
- 1 lingură de praf curry
- 1 vârf de linguriță de fulgi de chilli (sau mai puțin, în funcție de cât de iute vrei să iasă supa)
- 1 cutie de 400 ml lapte de cocos
- 1 cană de supă limpede de legume (sau de pui, dar atunci supa nu mai este – în mod evident – de post)
- 1 lingură sirop de arțar
- 1 lingură suc de lămâie verde (lime)
- pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă, tocată
Mod de preparare
- Încingeţi la foc potrivit o oală cu fundul gros. Adaugaţi uleiul de cocos, apoi ceapa tocată și lăsaţi să se înmoaie preț de 2 – 3 minute, fără a se rumeni. Puneţi și usturoiul, amestecaţi și lăsaţi încă 2 minute, până când ceapa este translucidă.
- Adaugaţi boabele de năut și praful curry, asezonaţi cu sare, amestecaţi totul bine și sotaţi 5 minute la foc potrivit, amestecând frecvent, până când năutul s-a rumenit ușor și tot amestecul a fost pătruns de aroma de curry.
- Adaugaţi laptele de cocos și supa de legume, amestecaţi, măriţi flacăra mașinii de gătit până când supa începe să fremete. Lăsaţi apoi să fiarbă, la foc mic, cam 10 – 15 minute.
- Spre final, adăugaţi fulgii de chilli, siropul de arțar și sucul de lime. Gustaţi și potriviţi cu sare, chilli, sirop de arțar și/sau suc de lime, până când obțineţi un echilibru plăcut de picant-dulce-acru-sărat.
- Serviţi supa fierbinte, garnisită cu pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă tocată, cu puțin lapte de cocos și felii de lime alături, pentru cei care mai doresc.
- Supa asta ține în frigider cam 4 – 5 zile și se poate congela, așa că puteţi dubla cantitățile de ingrediente pentru a pune la congelator jumătate din cantitatea rezultată.
Sursă: smarandavornicu.ro
credit foto: pexels.com