loader
Foto

Supă de năut cu lapte de cocos și curry

LIFESTYLE

Simplă, rapidă și foarte aromată, o supă care ne poartă cu gândul la vacanţe şi locuri exotice! Iar ghimbirul este un ingredient care merge mână în mână cu vremea rece.

 

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului și tocați mărunt
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras sau tocat mărunt
  • 1 cutie de 400g năut – boabele scurse, spălate sub jet de apă rece
  • 1 lingură de praf curry
  • 1 vârf de linguriță de fulgi de chilli (sau mai puțin, în funcție de cât de iute vrei să iasă supa)
  • 1 cutie de 400 ml lapte de cocos
  • 1 cană de supă limpede de legume (sau de pui, dar atunci supa nu mai este – în mod evident – de post)
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1 lingură suc de lămâie verde (lime)
  • pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă, tocată

(w882) supa naut

Mod de preparare

  1. Încingeţi la foc potrivit o oală cu fundul gros. Adaugaţi uleiul de cocos, apoi ceapa tocată și lăsaţi să se înmoaie preț de 2 – 3 minute, fără a se rumeni. Puneţi și usturoiul, amestecaţi și lăsaţi încă 2 minute, până când ceapa este translucidă.
  2. Adaugaţi boabele de năut și praful curry, asezonaţi cu sare, amestecaţi totul bine și sotaţi 5 minute la foc potrivit, amestecând frecvent, până când năutul s-a rumenit ușor și tot amestecul a fost pătruns de aroma de curry.
  3. Adaugaţi laptele de cocos și supa de legume, amestecaţi, măriţi flacăra mașinii de gătit până când supa începe să fremete. Lăsaţi apoi să fiarbă, la foc mic, cam 10 – 15 minute.
  4. Spre final, adăugaţi fulgii de chilli, siropul de arțar și sucul de lime. Gustaţi și potriviţi cu sare, chilli, sirop de arțar și/sau suc de lime, până când obțineţi un echilibru plăcut de picant-dulce-acru-sărat.
  5. Serviţi supa fierbinte, garnisită cu pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă tocată, cu puțin lapte de cocos și felii de lime alături, pentru cei care mai doresc.
  6. Supa asta ține în frigider cam 4 – 5 zile și se poate congela, așa că puteţi dubla cantitățile de ingrediente pentru a pune la congelator jumătate din cantitatea rezultată.

Sursă: smarandavornicu.ro

credit foto: pexels.com

 
”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În fiecare an, Gala Premiilor Radar de Media celebrează profesioniştii din media prin intermediul voturilor cititorilor publicaţiei. Printre ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...