loader
Foto

Supă de năut cu lapte de cocos și curry

LIFESTYLE

Simplă, rapidă și foarte aromată, o supă care ne poartă cu gândul la vacanţe şi locuri exotice! Iar ghimbirul este un ingredient care merge mână în mână cu vremea rece.

 

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului și tocați mărunt
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras sau tocat mărunt
  • 1 cutie de 400g năut – boabele scurse, spălate sub jet de apă rece
  • 1 lingură de praf curry
  • 1 vârf de linguriță de fulgi de chilli (sau mai puțin, în funcție de cât de iute vrei să iasă supa)
  • 1 cutie de 400 ml lapte de cocos
  • 1 cană de supă limpede de legume (sau de pui, dar atunci supa nu mai este – în mod evident – de post)
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1 lingură suc de lămâie verde (lime)
  • pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă, tocată

(w882) supa naut

Mod de preparare

  1. Încingeţi la foc potrivit o oală cu fundul gros. Adaugaţi uleiul de cocos, apoi ceapa tocată și lăsaţi să se înmoaie preț de 2 – 3 minute, fără a se rumeni. Puneţi și usturoiul, amestecaţi și lăsaţi încă 2 minute, până când ceapa este translucidă.
  2. Adaugaţi boabele de năut și praful curry, asezonaţi cu sare, amestecaţi totul bine și sotaţi 5 minute la foc potrivit, amestecând frecvent, până când năutul s-a rumenit ușor și tot amestecul a fost pătruns de aroma de curry.
  3. Adaugaţi laptele de cocos și supa de legume, amestecaţi, măriţi flacăra mașinii de gătit până când supa începe să fremete. Lăsaţi apoi să fiarbă, la foc mic, cam 10 – 15 minute.
  4. Spre final, adăugaţi fulgii de chilli, siropul de arțar și sucul de lime. Gustaţi și potriviţi cu sare, chilli, sirop de arțar și/sau suc de lime, până când obțineţi un echilibru plăcut de picant-dulce-acru-sărat.
  5. Serviţi supa fierbinte, garnisită cu pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă tocată, cu puțin lapte de cocos și felii de lime alături, pentru cei care mai doresc.
  6. Supa asta ține în frigider cam 4 – 5 zile și se poate congela, așa că puteţi dubla cantitățile de ingrediente pentru a pune la congelator jumătate din cantitatea rezultată.

Sursă: smarandavornicu.ro

credit foto: pexels.com

 
Iuliana Marciuc: „Am simțit cu adevărat puterea Crăciunului și a cadoului celui mai important pe care îl primisem”

Jurnalişi, vedete, oameni de televiziune povestesc, în cadrul campaniei TVR „Zi-le de Sărbătoare”, despre Crăciunul copilăriei lor, despre ...

Sportivii ajung la performanță doar datorită talentului înnăscut?

Ideea că sportivii de performanță reușesc doar datorită talentului înnăscut este una frecvent discutată și adesea idealizată. Cu toate acestea, ...

Noul Guvern Ciolacu a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Miniştrii Cabinetului Ciolacu au depus, luni seară, jurământul de credinţă în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii ...