Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră suferă transformări din cauza unor factori interni și externi, cum ar fi expunerea la soare, poluarea mediului și pierderea de colagen și elasticitate. Pentru a-i păstra tinerețea, unul dintre cele mai potrivite tratamente estetice este biorevitalizarea.
Biorevitalizarea este un tratament preventiv care are ca scop îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii fără a modifica volumele faciale, aducând o reînnoire dermică naturală și de durată zonei tratate. Biorevitalizarea este indicată atât la femei, cât și la bărbați.
Biorevitalizarea poate fi făcută, după unii specialiști, încă de la vârsta de 20 de ani ca acțiune preventivă anti-îmbătrânire, sporind strălucirea feței.
După vârsta de 30 de ani, biorevitalizarea îmbunătățește aspectul pielii prin reducerea ridurilor, liniilor fine si netezind petele pielii cauzate de expunerea la soare.
După vârsta de 40-45 de ani, biorevitalizarea ajută la refacerea substanțelor precum acidul hialuronic, sporirea efectului vitaminelor și a rolului colagenul pe care celulele noastre le produc în mod natural în cantități mai mici, tonifiind pielea lăsată care se observă din ce în ce mai mult pe măsură ce trec anii.
Obiectivele tratamentului de biorevitalizare sunt:
Hidratarea profundă a pielii;
Îmbunătățirea elasticității țesuturilor;
Reducerea ridurilor;
Îmbunătățirea aspectului tenului, conferind strălucire.
Este un tratament estetic care poate fi folosit pe orice tip de ten, pe față, gât și decolteu, abdomen, brațe și maini.
Biorevitalizarea este efectuată de un medic estetician prin micro-injecții care conțin acid hialuronic în concentrație mare, adesea combinate cu vitamine, aminoacizi și antioxidanți. Injecțiile întră în stratul superficial al dermei prin netezirea pielii. Mai adânc, în anumite locuri stabilite de medic, stimulează producția de colagen și elastina.
Procedura necesită, de la caz la caz, anestezie locală, în funcție de sensibilitatea fiecărei persoane.
În urma tratamentului se pot forma unele vânătăi minore care dispar în câteva zile. Biorevitalizarea nu creează umflături, nu necesită nicio pregătire din partea pacientului, în afară de evitarea lămpilor sau a tratamentelor estetice faciale (peelings, scrubs) în ultimele 2-3 zile și permite aplicarea machiajului încă de a doua zi după ședință.
Biorevitalizarea se poate face în orice anotimp, cu prisosință primăvara pentru a pregăti pielea pentru expunerea la razele soarelui verii, care sunt responsabile de îmbătrânirea pielii.
Biorevitalizarea este indicată și în pregătirea pentru iarnă. După ce bronzul verii dispare, fața apare ternă, cu riduri mai pronunțate și piele mai subțire, mai uscată, supusă agenților precum frigul și vântul care pot crește deshidratarea pielii.
Cura inițială de tratament presupune 2-3 ședințe la distanță de aproximativ 3 săptămâni, în funcție de nevoile pacientului. Până la a doua ședință se poate observa deja o piele mai strălucitoare, mai tonifiată și o reducere semnificativă a liniilor fine și a ridurilor. Tratamentul se poate repeta cu ședințe de întreținere de 1-2 ori pe an pentru a nu pierde efectul obținut.
***
Credit foto: Shutterstock - Sofia Zhuravetc
Sursă: GSDInternational