LIFESTYLE
Fel de mâncare aromat, cu nume evocator, ce se pregătește în tot bazinul Mediteranei, în diferite moduri. Aflați rețeta Smarandei Vornicu în cele ce urmează!
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de măsline
- 400 g pulpă de roșii
- 4 ouă
- 1 ardei gras tăiat fâșii
- 3-4 fire de ceapă verde tocată
- 4 căței de usturoi
- Pătrunjel verde tocat pentru garnisire
- Condimente: sare, piper amestecat cu coajă de lămâie, za atar – un amestec de cimbru și semințe de susan, chilli și turmeric.
Mod de preparare:
- Se pune la încins uleiul în tigaie pe foc vioi!
- Se adaugă ardeiul tăiat fâșii, ceapa verde și usturoiul! Dacă folosiți usturoi proaspăt, trebuie tocat mărunt înainte, dacă folosiți usturoi congelat, îl puteți adăuga ca atare.
- După o călire ușoară a acestor ingrediente, se adaugă pulpa de roșii! Se lasă totul câteva minute să fiarbă!
- Se reduce puțin flacăra și se adaugă condimentele! Se amestecă totul bine și se lasă această bază de shakshouka să fiarbă 10-12 minute, până scade conținutul, la foc mic, acoperită cu capac!
- După ce sosul a căpătat consistență, se adaugă 4 ouă în locuri prestabilite cu lingura în sos!
- Se mai lasă totul pe foc mic încă 5-6 minute!
- Înainte de a fi servită shakshouka, se mai adaugă puțină sare, piper negru proaspăt măcinat, câțiva stropi de ulei de măsline și pătrunjel verde tocat!
***
Poftă bună!
***
Sursă: emisiunea Sănătate cu de toate, realizată de Smaranda Vornicu
Credit foto: Yulia Gust, Shutterstock