loader
Foto

Shakshouka, parfum și culoare

LIFESTYLE

Fel de mâncare aromat, cu nume evocator, ce se pregătește în tot bazinul Mediteranei, în diferite moduri. Aflați rețeta Smarandei Vornicu în cele ce urmează!

 

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 400 g pulpă de roșii
  • 4 ouă
  • 1 ardei gras tăiat fâșii
  • 3-4 fire de ceapă verde tocată
  • 4 căței de usturoi
  • Pătrunjel verde tocat pentru garnisire
  • Condimente: sare, piper amestecat cu coajă de lămâie, za atar – un amestec de cimbru și semințe de susan, chilli și turmeric.

Mod de preparare:

  1. Se pune la încins uleiul în tigaie pe foc vioi!
  2. Se adaugă ardeiul tăiat fâșii, ceapa verde și usturoiul! Dacă folosiți usturoi proaspăt, trebuie tocat mărunt înainte, dacă folosiți usturoi congelat, îl puteți adăuga ca atare.
  3. După o călire ușoară a acestor ingrediente, se adaugă pulpa de roșii! Se lasă totul câteva minute să fiarbă!
  4. Se reduce puțin flacăra și se adaugă condimentele! Se amestecă totul bine și se lasă această bază de shakshouka să fiarbă 10-12 minute, până scade conținutul, la foc mic, acoperită cu capac!
  5. După ce sosul a căpătat consistență, se adaugă 4 ouă în locuri prestabilite cu lingura în sos!
  6. Se mai lasă totul pe foc mic încă 5-6 minute!
  7. Înainte de a fi servită shakshouka, se mai adaugă puțină sare, piper negru proaspăt măcinat, câțiva stropi de ulei de măsline și pătrunjel verde tocat!

***

Poftă bună!

***

Sursă: emisiunea Sănătate cu de toate, realizată de Smaranda Vornicu

Credit foto: Yulia Gust, Shutterstock

 

 
„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...

Despre Iuliana, cu drag...

Despre Iuliana, cu drag...

publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Gânduri frumoase şi vorbe alese merg către vedeta TVR la aniversarea celor 25 de ani de carieră în televiziune. Ultima parte a „Galei Iuliana ...

Eșecul și lecțiile lui: Cum te ajută greșelile să ajungi la succes

Într-o lume obsedată de premii și câștiguri, concentrată pe triumf rapid, uităm să învățăm din greșeli și să avem răbdare cu noi. Asta dacă ...