loader
Foto

Shakshouka, parfum și culoare

LIFESTYLE

Fel de mâncare aromat, cu nume evocator, ce se pregătește în tot bazinul Mediteranei, în diferite moduri. Aflați rețeta Smarandei Vornicu în cele ce urmează!

 

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 400 g pulpă de roșii
  • 4 ouă
  • 1 ardei gras tăiat fâșii
  • 3-4 fire de ceapă verde tocată
  • 4 căței de usturoi
  • Pătrunjel verde tocat pentru garnisire
  • Condimente: sare, piper amestecat cu coajă de lămâie, za atar – un amestec de cimbru și semințe de susan, chilli și turmeric.

Mod de preparare:

  1. Se pune la încins uleiul în tigaie pe foc vioi!
  2. Se adaugă ardeiul tăiat fâșii, ceapa verde și usturoiul! Dacă folosiți usturoi proaspăt, trebuie tocat mărunt înainte, dacă folosiți usturoi congelat, îl puteți adăuga ca atare.
  3. După o călire ușoară a acestor ingrediente, se adaugă pulpa de roșii! Se lasă totul câteva minute să fiarbă!
  4. Se reduce puțin flacăra și se adaugă condimentele! Se amestecă totul bine și se lasă această bază de shakshouka să fiarbă 10-12 minute, până scade conținutul, la foc mic, acoperită cu capac!
  5. După ce sosul a căpătat consistență, se adaugă 4 ouă în locuri prestabilite cu lingura în sos!
  6. Se mai lasă totul pe foc mic încă 5-6 minute!
  7. Înainte de a fi servită shakshouka, se mai adaugă puțină sare, piper negru proaspăt măcinat, câțiva stropi de ulei de măsline și pătrunjel verde tocat!

***

Poftă bună!

***

Sursă: emisiunea Sănătate cu de toate, realizată de Smaranda Vornicu

Credit foto: Yulia Gust, Shutterstock

 

 
”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În fiecare an, Gala Premiilor Radar de Media celebrează profesioniştii din media prin intermediul voturilor cititorilor publicaţiei. Printre ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...