loader
Foto

Semnificația numerologică a numelui Maria

Semnificația numelui Maria poate fi înțeleasă din multiple perspective: etimologică, lingvistică, istorică, religioasă.  

 

Totodată, putem adăuga încă un strat de cunoaștere și să descoperim și semnificația numerologică a celui mai cunoscut nume feminin din istoria umanității și, poate, cel mai frumos, pentru simplul motiv că el este purtat de Maica Domnului, Fecioara Maria, mamă după trup a Mântuitorului Iisus Hristos.

Pentru a obține valoarea numerică a numelui Maria, transformăm fiecare literă din nume în cifra corespunzătoare acesteia, conform corespondenței:

1 – A, J, S

2 – B, K, T

3 – C, L, U

4 – D, M, V

5 – E, N, W

6 – F, O, X

7 – G, P, Y

8 – H, Q, Z

9 – I, R

După efectuarea calculului, observăm că suma tuturor cifrelor provenite din numele Maria este 6.

M=4, A=1, R=9, I=9, A=1 -> 4+1+9+9+1 = 24 -> 2+4=6

Astfel, persoanele ce poartă numele Maria pot oglindi trăsături și caracteristici din sfera arhetipului numerologic 6.

De reținut însă, toate aceste trăsături sunt tendințe, înclinații și predispoziții, care se vor manifesta diferit la nivelul personalității și al comportamentului fiecărui om, în funcție de mediul educațional și cultural al acestuia, dar și de contextele evolutive, favorabile sau mai puțin favorabile, în care viața l-a adus, precum și de modul - mai mult sau mai puțin constructiv - în care el a gestionat situațiile și evenimentele semnificative și a tras concluzii utile pentru viitorul său.

Arhetipul numerologic 6 va influența fiecare persoană ce poartă numele Maria să manifeste, în polaritate plus (ceea ce considerăm a fi calități) responsabilitate, blândețe și bunătate, instinct matern, spirit conciliant, iubire și grijă pentru ceilalți, precum și pragmatism și eficiență. Deseori, putem vedea o astfel de persoană comportându-se cu cei din jur ca o mamă care își protejează copiii și își apără căminul, străduindu-se mereu să găsească modalitatea prin care tuturor să le fie bine, căutând mereu calea de mijloc.

Când întâlnim o femeie cu numele Maria, putem analiza în comportamentul ei acele indicii care ne vorbesc despre nevoia ei de confort și de liniște, pe care va încerca mereu să le aducă și în viața celorlalți și vom putea observa modul în care, conștient sau nu, ea caută mereu echilibrul, atât în interiorul, cât și în afara ei, în mediul și în anturajul în care se află.

Pentru că arhetipurile conțin, în același timp, și polaritatea minus, negativă, ne putem aștepta ca, ori de câte ori purtătoarele numelui Maria își vor manifesta în exces calitățile, să observăm în comportamentul lor și acele trăsături pe care le etichetăm ca fiind defecte.

De altfel, chiar putem observa că o provocare constantă în viața femeilor pe nume Maria (ca urmare a influenței arhetipului 6) o reprezintă simțul măsurii și păstrarea echilibrului în tot și în toate.

Maria – generic vorbind – se poate dezechilibra ușor atunci când își asumă prea multe responsabilități și uită de sine într-atât încât să se neglijeze complet, ajungând să își asume rolul de salvator în viața celor apropiați. Totodată, din dorința de a-i ajuta și de a-i îngriji pe cei dragi, poate deveni atât de protectoare, încât aceștia să o perceapă ca fiind intruzivă și să se simtă sufocați de prezența ei prea grijulie.

În egală măsură, manifestate în exces, nevoia de iubire și cea de confort fizic și sufletesc se pot transforma în dependență, agresivitate, posesivitate și/sau gelozie, mai ales atunci când anumite frici, de cele mai multe ori neconștientizate, pun stăpânire pe ea. Se poate comporta în acest fel de fiecare dată când va simți amenințarea că își poate pierde resursele – înțelegând prin acestea atât resursele materiale - frici în raport cu banii mai ales, cât și iubirea și aprecierea celor din jur.

Putem observa, astfel, cum în spațiul geografic și cultural românesc, în care numele se scrie Maria, arhetipul numerologic 6 întărește cheile clasice de decodificare ale acestui nume.

Arhetipurile sunt universale și sunt mai prezente în mentalul colectiv decât bănuim sau decât ne permite mintea noastră rațională să vedem.

Arhetipurile numerologice se aplică în orice context în care întâlnim un simbol numeric, o cifră și constituie instrumente de cunoaștere și autocunoaștere. Simbolistica asociată fiecărui arhetip numerologic reprezintă un ocean imens de informație, ce se relevă prin studiu aprofundat, în timp și de la simplu la complex, în straturi din ce în ce mai subtile.

Fiecare om are libertatea de a folosi metodele, instrumentele și tehnicile cu care rezonează și pe care le consideră potrivite pentru sine.

Foto: shutterstock

Adriana Nicolae

 

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...