LIFESTYLE
O reţetă culeasă de pe culmile Cretei - cea mai sudică insulă grecească la Marea Egee -, o salată care dă dependenţă încă de la prima degustare.
Ingrediente
- 1 căpăţână de salată verde, bine spălată, scursă, iar frunzele rupte (nu tăiate!) în bucăţi potrivite
- 1 măr verde Granny Smith, curăţat de coajă şi tăiat în cuburi
- 2 tije de ţelină spălate, curăţate de părţile prea fibroase şi tăiată în bucăţele
- 3 fire de ceapă verde, curăţate, tocate
- 1 avocado, curăţat de sâmbure şi coajă, pulpa tăiată în cuburi
Pentru vinegretă
- 2 linguri de muştar rustic, cu boabe
- 1 lingură de miere de salcâm
- ulei vegetal (măsline sau floarea soarelui)
- oţet de Xeres sau de mere
- sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare
- Într-un castron mare, pune salată verde şi, deasupra, restul ingredientelor.
- Într-un alt castron, mai mic, pregăteşte vinegreta. La început, pune în castron muştarul, mierea şi un praf de sare. Amestecă bine.
- Adaugă, încetişor, uleiul, amestecând continuu, mereu în acelaşi sens, până când sosul capătă volum, se leagă şi devine cremos.
- Pune oţet după gust. Asezonează cu sare şi piper negru proaspăt măcinat.
- Toarnă sosul uniform peste salată. Amestecă salata, cu răbdare, să se acopere totul cu sos, chiar înainte de a servi.
- Poţi mânca salata alături de aproape orice, ba chiar şi singură, căci e bună, răcoritoare şi săţioasă.
***
Sursă: smarandavornicu.ro