loader
Foto

Salată cu piept de rață și măr

Salata de rață poate fi servită și ca aperitiv, dar și ca fel principal. Este ușor de făcut și are multe verdețuri. Alt avantaj - multe ingrediente au cel puțin o variantă de înlocuire, dacă imaginația sau nevoia te obligă la schimbări.

 

Timp de preparare: 30 de minute

Porții: 4

Ingrediente:

4 bucăți de piept de rață, fiecare de cca 160 g
2 salate verzi
50 g andive
75 g măcriș
1 ceapă roșie
1 măr roșu
1 lingură de ulei de măsline
3 linguri de vin roșu
Sare, piper

Ingrediente pentru sos:

1 cățel de usturoi
2 lingurițe de muștar de Dijon
2 linguri de vin roșu
3 linguri de ulei de măsline
O mână bună de frunze proaspete de mentă
Sare, piper

Recomandări

În loc de vin roșu poți să pui suc proaspăt de portocale. Atenție! În acest caz, nu îl folosești și la pasul nr. 6 din modul de preparare, ci doar storci jumătățile de portocală peste salată.

În loc de măcriș și mentă poți folosi pătrunjel.

Poți renunța la ceapă.

Se pot înlocui andivele cu salată verde.

Poți face rețeta și cu piept de pui, dar în cazul acesta folosești vin alb, nu vin roșu.

Se poate adăuga puțin rozmarin.

Mod de preparare:

1. Îndepărtezi pielea de pe bucățile de rață. Tai fiecare piept, pe lățime, în 2 sau 3 bucăți egale. Presari sare și piper, pui carnea deoparte.
2. Începi să faci sosul într-un castron mare în care pui pe rând: menta tăiată, usturoiul pisat, muștarul, vinul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Astfel trebuie să-ți iasă un sos cu o textură cremoasă, ca o emulsie.
3. Peste sos adaugi: salata, andivele și măcrișul rupte cu mâna în bucățele mici.
4. Feliezi mărul și toci ceapa julienne. Le adaugi și pe ele în castron și amesteci.
5. Ne întoarcem la carne! În tigaie pui uleiul și îl încingi. Prăjești fiecare bucată de carne la foc moderat, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Dacă preferi să fie mai bine făcută, adaugi 2 minute pentru fiecare parte. Bucățile prăjite sunt lăsate să se odihnească 3 minute.
6. Între timp, scurgi grăsimea rămasă în tigaie, dai focul mai tare și adaugi cele 3 linguri de vin roșu, mesteci cu o lingură astfel încât să încorporezi ce se desprinde de tigaie.
7. Feliezi în dimensiunile dorite pieptul de rață și adaugi bucățile de carne în salată. Torni și vinul din tigaie în castronul cu salata, amesteci totul ușor și mâncarea e gata!

Credit foto: sweet marshmallow, Shutterstock

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...