LIFESTYLE
Carnea de iepure poate fi opțiunea cea mai bună pentru cei care s-au săturat de pui și își doresc altă carne albă și ușoară. În plus, carnea de iepure este cunoscută ca fiind una deosebit de sănătoasă datorită nivelului redus de colesterol, grăsimi, calorii şi sodiu, precum şi al nivelului ridicat de proteine.
Ingrediente
- 2 pulpe de iepure de casă, cam 550g
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, zdrobiți și tocați
Pentru sos
- 250 ml supă limpede de pui sau de legume
- 1/2 linguriță de salvie uscată, mărunțită
- 4 linguri de muștar nemțesc sau franțuzesc, fin sau rustic (cu semințe), după cum vă place
- 1 lingură mare cu miere
- sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare
- Preîncălziţi cuptorul la 200 grade Celsius.
- Într-un bol, combinaţi toate ingredientele pentru sos. Gustaţi și asezonaţi.
- Cu vârful unui cuțit ascuțit, înțepaţi carnea de iepure din loc în loc. Asezonaţi pulpele de iepure cu sare și piper. Încălzăţi uleiul într-o tigaie încăpătoare, puneţi pulpele și rumeniţi-le frumos pe toate părțile. Scoateţi pulpele din tigaie cu o spatulă și așezaţi-le într-o formă de sticlă sau de ceramică termorezistentă. În uleiul din tigaie, căliţi puțin usturoiul, cât să se înmoaie. Presăraţi usturoiul călit peste pulpe, apoi turnaţi și sosul din bol peste ele și băgaţi vasul la cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 1 oră.
- Întoarceţi pulpele şi puneţi-le din nou în cuptor pentru 20 de minute. Repetaţi procedura cu întorsul pulpelor și mai lasaţi să scadă scosul încă 10 minute. Până la final, sosul trebuie să fie scăzut, redus cam la jumătate din cantitatea inițială. Scoateţi vasul din cuptor și lăsaţi preparatul să se odihnească preț de 5 minute înainte de a fi servit. Bon appétit!
Sursă: smarandavornicu.ro