O reţetă rapidă şi, mai ales, cu o aromă aparte, dată de capere! Un mic secret legat de capere: cu cât fructul este mai mic, cu atât aroma este mai fină sau mai blândă!
INGREDIENTE
- 4 jumătăţi de piept de pui, feliate astfel încât să nu fie prea groase
- sare şi piper negru, proaspăt măcinat
- câteva linguri de făină albă, cernută
- 4 – 5 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit uşor cu lama cuţitului
- sucul unei lămâi
- ceaşcă de apă caldă
- 3 linguri de capere în oţet, bine scurse şi tocate
- Jumătate de legătură de pătrunjel verde, tocat
PREPARARE
- Bucăţile de piept de pui se tamponează cu prosoape de hârtie, ca să nu fie prea umede şi se asezonează bine cu sare şi piper.
- Făina cernută se pune într-o farfurie prin care se tăvălesc bine bucăţile de pui, presând uşor pentru ca făina să se lipească bine de carne.
- Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi se adaugă căţelul de usturoi, care se lasă doar 1 minut, cât să aromatizeze uleiul, apoi se scoate.
- Se pun la prăjit bucăţile de pui date prin făină, iar după ce s-au rumenit frumos, se scot şi se aşează într-un vas acoperit.
- Se scurge din tigaie uleiul folosit la prăjit.
- Puiul rumenit se pune din nou în tigaie, împreună cu sucul de lămâie, apa, caperele tocate şi jumătate din pătrunjelul tocat. Se reduce intensitatea focului şi se lasă puiul să se pătrundă şi să se frăgezească în sosul cu lămâie, în jur de 10 minute.
- Se scot bucăţile de pui pe un platou ori într-un castron, se toarnă deasupra sosul şi se presară restul de pătrunjel tocat.
Sursă: smarandavornicu.ro