LIFESTYLE
Cine intră într-o piață orientală de mirodenii, rămâne vrăjit pentru totdeauna. Tarabele pline de conuri multicolore și fragile, construite migălos din condimente, culorile fără seamăn, aromele amețitoare, mănunchiurile de ierburi uscate de un verde-cenușiu, pliculețele cu amestecuri misterioase – totul e magie curată! Iată cum o reţetă simplă, ne poate aminti de savoarea Orientului.
INGREDIENTE
4 bucăți piept de pui, bătute cât să capete o grosime egală
1.5 linguri boia dulce
1.5 linguri chimion
1 linguriță coriandru măcinat (boane, nu frunze)
1 linguriță oregano uscat
fulgi de chili, după gust
1.5 lingurițe sare
MOD DE PREPARARE
1. Într-un bol, se amestecă toate condimentele, peste care se toarnă uleiul de măsline.
2. Bucătile de piept de pui se masează bine cu această compoziție, se acoperă și se dă la frigider pentru cel puțin câteva ore (optim peste noapte).
3. Castronul se acoate din frigider cu cel puțin 20 minute înainte de a găti puiul, pentru ca bucăţile de carne să ajungă la temperatura ambiantă.
4. Astfel marinat, puiul poate fi prăjit în tigaie sau făcut pe grătar. Puteţi alege o tigaie ceramică pe care să o ungeţi cu puţin ulei, în care perpeliţi bucăţile de pui timp de 6 – 7 minute pe fiecare parte, având grijă să nu zgândăriţi prea mult carnea delicată, care se lipește dacă e molestată… Folosiţi un cleștele pentru a întoarce bucăţile de piert de pui, nu prin înțepare repetată cu furculița, procedură care le-ar usca și le-ar sărăci din frăgezime. Așa, puiul va fi rumen, aromat și suculent.
sursă: smarandavornicu.ro