loader
Foto

Philodendron - diferite specii (I)

LIFESTYLE

Philodendronul este împărțit în sute de specii originare din America tropicală, inclusiv Caraibe, Columbia și Venezuela. Multe dintre ele sunt plante decorative populare pentru interioare din diferite colțuri ale lumii.

 

Philodendron Erubescens

Cu frunze mari, cerate, acest cățărător viguros are tulpini și frunze roșiatice. Philodendronul roz „Pink Princess” are frunze în formă de inimă, cu secțiuni pestrițe roz, în timp ce frunzele philodendronului „White Princess” au o superbă pestriță albă. Are nevoie de mai multă căldură și umiditate decât alți philodendroni, dar merită efortul suplimentar. Poate fi crescut într-o baie caldă pentru cele mai bune rezultate. Poate ajunge la dimensiuni de 2 m x 1,5 m.

(w882) Philodendr

Philodendron melanochrysum / Credit foto: Shutterstock - Rijal Jauhari Syahrulloh

Philodendron melanochrysum

Acest philodendron are frunze mari, catifelate, în formă de inimă, cu vene proeminente alb-crem. O plantă cu aspect de viță de vie, se dezvoltă bine într-un ghiveci suspendat sau poziționată pe un raft, sau poate fi direcționată să urce pe un stâlp de mușchi. Este perfectă pentru a crește într-un colț umbrit, deși poate tolera puțină lumină indirect, se dezvoltă în umiditate. Poate ajunge la dimensiuni de: 4m x 1m.

(w882) Philodendr

Philodendron 'Birkin' / Credit foto: Shutterstock - Natureveryday

Philodendron 'Birkin'

Cunoscut și sub numele de Philodendron „Măsura Albă”, acest soi căutat are frunze mici, verzi, cu dungi albe. Înflorind într-un mediu cald și umed, este ideal pentru înfrumuseța o baie sau o bucătărie. A nu se uda în exces, deoarece este predispus la putrezirea rapidă a rădăcinilor. Poate ajunge la dimensiuni de 50 cm x 50 cm.

(w882) Philodendr

Philodendron gloriosum / Credit foto: Shutterstock - AngieYeoh

Philodendron gloriosum

Una dintre speciile mai dificil de crescut, Philodendron gloriosum are frunze verzi mari, cu vene albe și poate fi o plantă decorativă pentru cameră de zi. Se dezvoltă în lumină puternică, dar indirectă și mai multă umiditate decât alți philodendroni. A nu se uda în exces, deoarece este predispus la putrezirea rădăcinilor. Poate ajunge la înălțimi de 90 cm x 90 cm.

(w882) Philodendr

Philodendron selloum / Credit foto: Shutterstock - Maulana Malik Magribi

Philodendron selloum

Cunoscut și sub numele de philodendron cu cap de cal, datorită formei sale de frunze, Philodendron selloum are frunze mari, lucioase, despicate. Poate fi confundată cu planta de brânză elvețiană, Monstera deliciosa, cu care este strâns înrudită. Relativ ușor de cultivat, Philodendron selloum prosperă în lumină puternică, dar indirectă și are nevoie de cantități moderate de umiditate. Poate ajunge la dimensiuni de: 1,5 m x 1,5 m.

(w882) Philodensr

Philodendron scadens / Credit foto: Shutterstock - Firn

Philodendron scandens

Cunoscut în mod obișnuit sub numele de filodendron cu frunze de inimă, această varietate poate fi direcționată în creștere pentru a urca pe un spalier, un obelisc sau un stâlp de mușchi, dar este la fel de frumoasă și atunci când este lăsată să atârne dintr-un vas suspendat de pe un raft. Are frunze lucioase în formă de inimă și crește rapid. Soiurile populare includ Philodendron „Brasil”, care are frunze pestrițe în diferite nuanțe de verde, și Philodendron „Micans”, care are frunze verde închis, catifelate, cu o nuanță de roz. Poate ajunge la dimensiuni de: 4m x 1m.

Philodendron verrucosum

Frunzele în formă de inimă ale acestui filodendron cățărător sunt de un verde intens, cu fețe roșii atractive. Este mai dificil de crescut. Philodendron verrucosum necesită temperaturi mai reci, de 16-21 °C, dar umiditate ridicată, de aproximativ 70%. Prin urmare, este ideală pentru o baie răcoroasă, unde va primi lumină puternică, dar indirectă. Poate ajunge la dimensiuni de: 4m x 1m.

***

Credit foto: Shutterstock - Yermakova Iryna (prima foto)

***

Sursă: Gardenersworld

 

 

 
EXCLUSIV. Dreptate pentru Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului, la 98 de ani. Parchetul General atacă în instanță deciziile de achitare ale criminalilor de război, pentru care România a fost condamnată la CEDO

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va ataca în instanță deciziile prin care au fost achitați doi criminali de război, în ...

„Vreau să arăt publicului că vitalitatea nu are vârstă.” Anca Mazilu vine cu noi ediţii în premieră, sâmbăta, la „Eu pot!”

Un nou sezon al emisiunii ce îşi propune să traseze telespectatorilor un ghid de viață bună începe pe 5 aprilie. Anca Mazilu ne aşteaptă cu ...

Despre spaţiul cosmic şi drumul la Baia-Mare la NASA, într-o discuţie fascinant la TVR1

„Dincolo de alb şi negru” revine cu un nou sezon de interviuri cu oameni excepţionali Seria întâlnirilor cu oameni care se bucură de ...