loader
Foto

Paste cu prosciutto și roșii proaspete

Un fel rapid și sănătos pe care oricine l-a gustat sau chiar l-a savurat în oraș, înainte de a-și face curaj să-l pregătească acasă. Cu paste bune și roșii proaspete, nimic nu poate ieși greșit. Savoarea dată de prosciutto oferă un plus acestui preparat.

 

Timp de preparare: 30 de minute
Porții: 4
Ingrediente:

350 g de paste (un pachet obișnuit are cca 500 g), de preferat spaghete
6 căței de usturoi
600 g roșii bine coapte
½ ceașcă ulei de măsline
2 cești de frunze proaspete de busuioc
120 g prosciutto la temperatura camerei, feliat subțire
½ ceașcă de ricotta proaspătă, la temperatura camerei
Sare și piper

 

Mod de preparare:

1. Într-o oală mare în care fierbe apa cu puțină sare, adaugi pastele și le fierbi conform instrucțiunilor de pe pachet, până ajung al dente. După ce au fiert, le pui în sita specială pentru strecurat.
2. În timp ce fierb pastele, feliezi usturoiul și tai roșiile după preferințe; dacă folosești roșii cherry, le tai doar în jumătate.
3. Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, la foc potrivit. După 2 minute, adaugi usturoiul și îl lași 1 minut, ai grijă să nu capete culoare maronie, apoi adaugi bucățile de roșii și le întorci cu cleștele, să intre bine în contact cu uleiul. Presari sare și piper, mai lași cca 3 minute, până când roșiile încep să-și lase sucul propriu, dar sunt încă intacte. După aceste 3 minute, stingi focul.
4. Adaugi pastele peste roșiile calde, rupi apoi frunzele de busuioc peste paste și amesteci totul bine. Dacă dorești, poți presăra sare și piper.
5. Pui porțiile de paste în farfurii, iar pe fiecare porție pui în vârf fâșii de prosciutto. Decorezi cu un strop de ricotta și stropești la final cu ulei de măsline. Mâncarea e gata!

Sursă foto: Shutterstock

 
Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Portul tradițional românesc este o expresie a creativității și identității naționale, iar ia ocupă un loc central în acest context. Mai mult ...

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Denumit cu mândrie „stăpânul inelelor” datorită performanțelor sale remarcabile la acest aparat, Dan Grecu rămâne o legendă vie a gimnasticii ...

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

TVR lansează campania de ajutorare „Împreună facem bine” (WhatsApp la numărul 0731.355.775) pentru a sprijini persoanele afectate de inundațiile ...