loader
Foto

Mâncare marocană de ciuperci

LIFESTYLE

Pentru cine ţine post, mai ales când e cel lung de Paşti, cel mai dificil nu e să nu mănânce ouă, carne sau lactate, ci să găsească reţete de legume gustoase. Iată o mâncare de ciuperci savuroasă cu arome marocane.

 

INGREDIENTE

2 linguri ulei de măsline

700 – 750 g ciuperci asortate

2 cepe roşii

1 cutie (400 ml) pulpă de roşii

1 linguriţă rasă scorţişoară pulbere

2 linguriţe rase chimion pulbere

2 linguriţe pastă harissa (dacă nu aveţi, puţină pastă de ardei iute, după gust)

1 linguriţă de miere

sare, piper negru proaspăt măcinat

verdeață tocată, tot după gust (pătrunjel verde, coriandru sau şi una şi alta, în amestec)

Opţional: 1 cutie (400 gr) boabe de năut fierte, bine scurse şi limpezite

(w882) mancare ma

MOD DE PREPARARE

1. Într-o cratiţă încăpătoare, se toarnă uleiul de măsline şi se încinge pe foc potrivit. Se taie ceapa roşie în felii subţiri şi egale şi se adaugă în cratiţă, timp de vreo 5 minute, fără să se rumenească, desfăcând-o uşor în bucăţi cu lingura de lemn.

2. Se pun mirodeniile – scorţişoară, chimionul şi harisa -, se amestecă bine şi se mai lasă 1 minut.

3. Se adaugă ciupercile tăiate în bucăţi zdravene şi se măreşte flacăra – dacă vreţi ca acestea să se rumenească, nu să se pleoştească şi să-și lase zeamă. Amestecaţi şi lăsați pe foc vreme de încă 5 minute. În cazul în care folosiţi şi boabele de năut, puneţi-le în cratiţă, împreună cu ciupercile.

4. Adăugaţi roşiile şi mierea, asezonaţi şi mai lăsaţi mâncarea pe foc încă 5- 6 minute.

5. Presăraţi deasupra verdeaţa tocată şi puteţi servi!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
„Fata cu părul roșu de la Auschwitz”, la Mozaika | VIDEO

Publicarea în limba română a volumului „Fata cu părul roșu de la Auschwitz” reprezintă o contribuție semnificativă la păstrarea memoriei ...

Folosirea dronelor în agricultura românească: O analiză a beneficiilor și provocărilor | VIDEO

Interesul crescând al fermierilor români pentru tehnologia dronelor în agricultură reflectă o schimbare fundamentală în abordarea practicilor ...

Florile și doamnele

Florile și doamnele

publicat: Sâmbătă, 08 Martie 2025

A oferi flori presupune eleganță , finețe și cunoaștere, ținând seama de cultura țării în care sunt dăruite doamnelor flori , de ...