Pentru cine ţine post, mai ales când e cel lung de Paşti, cel mai dificil nu e să nu mănânce ouă, carne sau lactate, ci să găsească reţete de legume gustoase. Iată o mâncare de ciuperci savuroasă cu arome marocane.
INGREDIENTE
2 linguri ulei de măsline
700 – 750 g ciuperci asortate
2 cepe roşii
1 cutie (400 ml) pulpă de roşii
1 linguriţă rasă scorţişoară pulbere
2 linguriţe rase chimion pulbere
2 linguriţe pastă harissa (dacă nu aveţi, puţină pastă de ardei iute, după gust)
1 linguriţă de miere
sare, piper negru proaspăt măcinat
verdeață tocată, tot după gust (pătrunjel verde, coriandru sau şi una şi alta, în amestec)
Opţional: 1 cutie (400 gr) boabe de năut fierte, bine scurse şi limpezite
MOD DE PREPARARE
1. Într-o cratiţă încăpătoare, se toarnă uleiul de măsline şi se încinge pe foc potrivit. Se taie ceapa roşie în felii subţiri şi egale şi se adaugă în cratiţă, timp de vreo 5 minute, fără să se rumenească, desfăcând-o uşor în bucăţi cu lingura de lemn.
2. Se pun mirodeniile – scorţişoară, chimionul şi harisa -, se amestecă bine şi se mai lasă 1 minut.
3. Se adaugă ciupercile tăiate în bucăţi zdravene şi se măreşte flacăra – dacă vreţi ca acestea să se rumenească, nu să se pleoştească şi să-și lase zeamă. Amestecaţi şi lăsați pe foc vreme de încă 5 minute. În cazul în care folosiţi şi boabele de năut, puneţi-le în cratiţă, împreună cu ciupercile.
4. Adăugaţi roşiile şi mierea, asezonaţi şi mai lăsaţi mâncarea pe foc încă 5- 6 minute.
5. Presăraţi deasupra verdeaţa tocată şi puteţi servi!
Sursă: smarandavornicu.ro