LIFESTYLE
Câte bucătării, atâtea rețete: fiecare familie și-a găsit și a gătit mâncarea proprie, pe gustul său. Noi vă dăm o idee în plus. Celor care încearcă să gătească pentru prima dată mâncare de cartofi le propunem să înceapă cu metoda noastră.
Timp de preparare: 50 de minute
Porții: 4
Ingrediente:
12 -13 cartofi
1 ceapă roșie mare
1 cutie de roșii tăiate/ suc de roșii/ pastă de tomate
1 tulpină de țelină
2 morcovi
2 foi de dafin
2 linguri de ulei
2 linguri de vin roșu
3 ciuperci mari
3 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
Cimbru, rozmarin, pătrunjel - câte un fir sau după preferințe
Piper negru măcinat
Sare
Mod de preparare:
1. Cureți și toci ceapa și usturoiul. Le călești 4 minute în uleiul încins în cratița în care vei găti mâncarea de cartofi.
2. Cureți și toci cubulețe morcovii și tulpina de țelină. Le adaugi în cratiță peste usturoiul și ceapa călite.
3. Pui pasta de tomate sau sucul de roșii, apoi potrivești de apă.
4. Cureți și tai cubulețe - sau după preferință - cartofii, speli și toci ciupercile la dimensiunile dorite. Adaugi totul în cratiță.
5. Vinul, foile de dafin ajung și ele peste restul ingredientelor. Amesteci.
6. După ce dă în fiert cratița cu ingredientele, lași totul la foc potrivit cca 30 de minute.
7. La final, asezonezi după preferințe. Adaugi pătrunjel proaspăt, rupt mărunt cu mâna, cimbru, rozmarin.
8. Poți adăuga crutoane la servirea în farfurii. Mâncarea e gata!
Credit foto: AS Foodstudio, Shutterstock