LIFESTYLE
Tratamentul cosmetic profesionist pentru o față luminoasă presupune procedee de curățare, hidratare sau rehidratare și hrănire, despre care aflăm de la Neli Pfeiffer, expert în cosmetica apicolă de peste 40 de ani.
Procesul de bază din cadrul unui tratament corect cosmetic este acela de CURĂȚARE.
"Demachierea este primul pas. Apoi apelez la vaporizarea caldă pentru a obține efectul de înmuiere a stratului cornos și stimularea funcțiilor glandelor sebosudorale. Vaporizarea ajută și la hrănirea și hidratarea pielii.
Urmează extragerea comedoamelor, o metodă de curățare profundă pentru eliminarea surplusului de sebum. Apelez, după aceea, la peeling-ul mecanic sau gomajul superficial. Pot fi făcute peeling-uri naturale (enzime de fructe precum papaya sau ananas) sau chimice, cu concentrații foarte mici. Gomajul și peeling-ul ajută la eliminarea celulelor moarte și a impurităților ajutând pielea să respire mai bine.
Nu în ultimul rând, un rol important în procesul de curățare îl poate avea dezincrustarea electrică, o procedură de curățare profundă a pielii cu ajutorul unei soluții de dezincrustare", potrivit lui Neli Pfeiffer.
Procesele de curățare sunt adaptate tipurilor de ten. Nu se utilizează toate în același timp, ci se alege varianta cea mai blândă pentru ten, acordând atenție deosebită dezinfectării pielii după procedurile de curățare.
HIDRATAREA corectă a pielii dă aspectul sănătos. Apa și grăsimile din piele asigură plasticitatea acesteia, oferindu-i aspect neted, întins. Deshidratarea poate fi superficială sau profundă.
"Deshidratarea apare ca urmare a unor tulburări în metabolismul apei, cauzate de vârstă, boală, stare de oboseală sau acțiunea prelungită a factorilor fizico - chimici. Tenul poate fi hidratat prin masaj manual sau cu perie rotativă, ionizări, ultrasunete, vaporizări calde, pulverizări a diferite loțiuni, aplicare de produse dermato-cosmetice potrivite tenului", mi-a împărtășit Neli Pfeiffer prin prisma vastei sale experiențe de cosmetician.
După curățare și hidratare, pielea trebuie obligatoriu HRĂNITĂ. Sunt necesare substanțe ce stimulează procesele metabolice și de regenerare celulară de la nivelul stratului germinativ.
"Prin hrănirea țesutului cutanat se întârzie îmbătrânirea. În special tenurile casectice, uscate, alipice, deshidratate au nevoie de hrănire corespunzătoare. Hrănirea pielii se poate realiza prin activarea circulației, dar și prin absorbția unor substanțe aplicate pe piele precum: vitamine, substanțe biologic active și substanțe grase.. Afluxul de sânge mărit aduce la nivelul țesutului cutanat elemente nutritive înlesnind schimburile intercelulare", a conchis Neli Pfeiffer.
***
Neli Pfeiffer, expert în cosmetica apicolă de peste 40 de ani, s-a format în cadrul Institutului de Cercetări Apicole dezvoltat de profesorul Veaceslav Harnaj, fondatorul apiculturii moderne românești. A dat viață conceptului de apicosmetică în cadrul clinicii de apiterapie, creată de același profesor celebru.
***
Credit foto: Neli Pfeiffer
***
Un articol de Maria Grăjdan