loader
Foto

Conopidă picantă pentru o zi de vară târzie

LIFESTYLE

Mâncarea picantă chiar poate fi o soluţie pentru caniculă, deoarece condimentele ne fac să transpirăm, ceea ce ajută organismul să se răcorească mai repede. Ne-o demonstrează indienii sau locuitorii ţărilor din Africa, adepţii ai mâncărurilor iuţi şi picante.

 

Iată o reţetă care ne ajută într-o zi toridă de vară târzie:

Ingrediente:

1 conopidă de circa 1kg, spălată şi desfăcută în bucheţele

1 bucată de ghimbir cam de-un deget, tocată cât mai mărunt

6 linguri de ulei vegetal

2 linguriţe fulgi de chilli

2 linguri seminţe de chimion

2 linguriţe turmeric

sare, piper negru proaspăt măcinat

un pumn de frunze de coriandru sau pătrunjel verde proaspăt, tocate

(w882) conopida

Mod de preparare:

1. Încălzeşte uleiul într-un wok sau o tigaie mare cu capac. Când e fierbinte, adaugă ghimbirul tocat şi mirodeniile.

2. Roteşte tigaia, astfel încât uleiul să se aromatizeze. Redu flacără, adaugă buchetele de conopidă, asezonează cu sare şi piper.

3. Acoperă cu capacul şi lasă cam 10 minute la foc mic, amestecând din când în când, până când conopida e pătrunsă.

4. Pune totul într-un castron încăpător, presară verdeaţa şi serveşte – caldă şi chiar rece, cu puţin suc de lămâie sau lime stors deasupra.

Sursă: smarandavornicu.ro

Credit foto: pexels.com, smarandavornicu.ro

Tag-uri: retete culinare
 
„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...

Despre Iuliana, cu drag...

Despre Iuliana, cu drag...

publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Gânduri frumoase şi vorbe alese merg către vedeta TVR la aniversarea celor 25 de ani de carieră în televiziune. Ultima parte a „Galei Iuliana ...

Eșecul și lecțiile lui: Cum te ajută greșelile să ajungi la succes

Într-o lume obsedată de premii și câștiguri, concentrată pe triumf rapid, uităm să învățăm din greșeli și să avem răbdare cu noi. Asta dacă ...