LIFESTYLE
Mâncarea picantă chiar poate fi o soluţie pentru caniculă, deoarece condimentele ne fac să transpirăm, ceea ce ajută organismul să se răcorească mai repede. Ne-o demonstrează indienii sau locuitorii ţărilor din Africa, adepţii ai mâncărurilor iuţi şi picante.
Iată o reţetă care ne ajută într-o zi toridă de vară târzie:
Ingrediente:
1 conopidă de circa 1kg, spălată şi desfăcută în bucheţele
1 bucată de ghimbir cam de-un deget, tocată cât mai mărunt
6 linguri de ulei vegetal
2 linguriţe fulgi de chilli
2 linguri seminţe de chimion
2 linguriţe turmeric
sare, piper negru proaspăt măcinat
un pumn de frunze de coriandru sau pătrunjel verde proaspăt, tocate
Mod de preparare:
1. Încălzeşte uleiul într-un wok sau o tigaie mare cu capac. Când e fierbinte, adaugă ghimbirul tocat şi mirodeniile.
2. Roteşte tigaia, astfel încât uleiul să se aromatizeze. Redu flacără, adaugă buchetele de conopidă, asezonează cu sare şi piper.
3. Acoperă cu capacul şi lasă cam 10 minute la foc mic, amestecând din când în când, până când conopida e pătrunsă.
4. Pune totul într-un castron încăpător, presară verdeaţa şi serveşte – caldă şi chiar rece, cu puţin suc de lămâie sau lime stors deasupra.
Sursă: smarandavornicu.ro
Credit foto: pexels.com, smarandavornicu.ro