LIFESTYLE
În excursie ori la serviciu e bine să pleci cu un pachet. Orice e bun are un pic de unt, iar noi vă propunem o rețetă franțuzească pentru picnic, adoptată și de mari Chefi americani - baghetă cu unt și ierburi, care să îmbrace felii de ridiche și castravete.
Timp de preparare: 10 minute
Porții: 2-4
Ingrediente:
1 baghetă
½ de pachet de unt la temperatura camerei
2 lingurițe de sare
2 legături de ridichi (cca 12 ridichi)
1 linguriță de ierburi tocate, după preferințe
O mână bună de rucola
Recomandări:
Sarea să fie sub formă de fulgi de sare. Se găsesc borcane cu fulgi de sare gourmet.
Ca ierburi tocate poți alege fire de arpagic, ceapă verde sau tarhon.
Poți adăuga felii fine de castravete.
Tartinarea se poate face și cu cremă de brânză.
Bagheta poate fi înlocuită cu felii mari de pâine.
Mod de preparare:
1.Tai bagheta pe lung, apoi jumătățile pe lat, astfel încât rezultă patru bucăți de pâine.
2.Tartinezi bine cu unt fiecare bucată, pe partea cu miezul, nu cu coaja. Ele se vor lipi la final, două câte două.
3. Pui sare pe fiecare parte.
4. Feliezi foarte fin ridichile.
5. Pe o singură felie a fiecărui viitor sendviș așezi felii de ridiche, dispuse ca solzii pe pește sau într-o altă formă preferată.
6. Peste ridichi pui fire de rucola, apoi presari ierburi.
7. Pui capac fiecare felie rămasă doar tartinată și sărată și apeși pe fiecare sendviș rezultat.
8. Cele două sendvișuri se pot consuma ca atare ori se mai pot tăia în bucăți până la numărul dorit. Mâncarea e gata!
Sursă foto: Shutterstock