Ce trebuie să știm despre bulbi și îngrijirea lor peste iarnă pentru a avea flori frumoase primăvara? Aflăm de la inginer Elena Andrei din Tătărani, județul Prahova, invitată a uneia din edițiile emisiunii „În grădina Danei”, difuzată la TVR 1.
„Majoritatea plantelor care se înmulțesc prin bulbi înfloresc primăvara. Bulbul este o formațiune cărnoasă, alcătuită din numeroase tunici, așa cum este cazul narciselor, lalelelor, zambilelor. Au cămăși la exterior uscate, iar la interior cu o cantitate de apă care este mărturie a alimentării plantelor.
Păstrarea bulbilor, până la plantarea lor, toamna, se face la umbră, la o temperatură în jur de 20 de grade, dar să nu aibă umezeală pentru că atunci apare putregaiul.
Bulbul se plantează, de regulă, toamna, dar sunt și excepții. Trebuie să treacă prin temperaturi scăzute. Trebuie plantați până la sosirea înghețului pentru a prinde rădăcini și a se fixa bine în pământ, astfel încât rădăcina să intre în activitate primăvara.
Anumiți rizomi, spre exemplu, cei de Canna, nu se plantează toamna. Se păstrează peste iarnă într-o cămară cu temperaturi nu mai mici de 5 grade” – a mărturisit Elena Andrei, inginer din Tătărani, județul Prahova.
Mai multe despre păstrarea și tainele bulbilor de flori, aflați accesând emisiunea „În grădina Danei” pe canalul oficial de YouTube al TVR!
***
Sursă de informare și credit foto: emisiunea „În grădina Danei”, TVR 1