loader
Foto

Biban de mare cu fenicul şi lămâie, la grătar

LIFESTYLE

Cu o carne albă și suculentă, bibanul de mare este alegerea idelă pentru o multitudine de rețete și e o alegere sigură pentru o masă cu musafiri cu preferințe diverse. În plus, oferă și numeroase beneficii nutriționale. Este bogat în proteine și acizi grași omega-3, conține vitamine și minerale importante, precum vitamina D și seleniul, contribuind la un regim alimentar echilibrat și sănătos.

 

INGREDIENTE (pentru circa 10 persoane)

  • 6 bibani de mare potriviţi ca dimensiune
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 bulbi de fenicul, spălaţi şi curăţaţi, cu frunzuliţele păstrat deoparte
  • 2 lămâi, spălate și tăiate în felii mai grosuțe

MOD DE PREPARARE

1. Se spală peştii, apoi se usucă. Dacă peştele e ud, condimentele nu se vor lipi de el, iar el se va lipi mai uşor de grătar.

2. Sarea, piperul sau alte mirodenii se pun atât peste, cât şi în interior.

4. Se ung bine, pe dinafară şi pe dinăuntru, cu ulei de măsline.

4. Umplu peştii cu felii de fenicul şi de lămâie. Inclusiv cu frunzele de la fenicul, care sunt parfumate şi arată bine.

5. Se încinge grătarul foarte curat şi bine uns.

6. Se așează peştele pe grătar, cu coada cât mai departe de centrul flăcării (se arde cel mai uşor).

6. Flăcăra trebuie să fie potrivită, nu prea mare – e important, pentru că nu vrem peşte cu pielea arsă şi carnea crudă.

6. Întoarceți peştele O SINGURĂ DATĂ, la minim 5 minute după ce a fost aşezat pe grătar, pentru ca pielea să se desprindă uşor, fără să se rupă. Folosiți un cleşte mare şi o spatulă, pentru ca operaţiunea să se desfăşoară fără accidente.

7. În privinţa timpului de coacere, depinde de dimensiunea şi grosimea peştelui.

8. Ridicați peştele cu grijă de pe grătar, aşezați-l pe un platou şi lăsați-l să se odihnească vreo 5 minute.

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Ediție specială de Paște cu Fuego la TVR 2 – „Unirea prin cântec”

România şi Republica Moldova îşi dau mâna într-o ediţie specială de Paşti a emisiunii „Drag de România mea!”. Ne bucurăm de program special, cu o ...

„Pelerinaje” şi „Mănăstiri de la capătul lumii” – două noi episoade din seria „Mănăstiri din Europa”,  la TVR INFO

Seria documentară despre viaţa în mânăstirile ortodoxe şi catolice ale Europei continuă cu două noi episoade interesante la TVR INFO. Sâmbătă, ...

Barierele succesului - când mintea ne joacă feste

Barierele succesului - când mintea ne joacă feste

publicat: Miercuri, 16 Aprilie 2025

Succesul este ceva subiectiv pentru fiecare dintre noi. Fie că ceea ce cauți este pe plan profesional, personal sau spiritual, cu siguranță ești ...