loader
Foto

Aspectele astrale ale lunii august

Aflată sub influenţa regeneratoare a Soarelui în Leu, a incitantei conjuncții Marte-Jupiter în Gemeni, a cuadraturilor cu Saturn, dar și a lui Mercur retrograd, luna august conţine ingrediente care vor dăuna grav monotoniei.

 

Marte, în conjuncția sa cu Jupiter în Gemeni (exactă pe 14 august), poate aduce idei inovatoare care ne scot rapid dintr-un impas, conversații din care ies adevăruri la care nu ne așteptăm, scântei în dezbateri, „lupte” în terenul justiției sau educației, religiei sau filosofiei (tuturor domeniilor guvernate de Jupiter) având ca armă cuvintele. Marte va primi o doză de combustibil energetic de la Jupiter, aşa că va fi dificil, cu aşa o motivaţie, să ne stăpânim dorinţa de acţiune şi să ne stăvilim curajul de a spune ce vrem să spunem.

Marte şi Jupiter fac o cuadratură cu Saturn, exact pe 16 august, şi una cu Venus, pe 19 august. Vom simţi provocarea careului în T şi energia sa ne va forţa să acţionăm, fiecare în direcţia şi la nivelul pentru care este pregătit. E dificil să invocăm răbdarea, echilibrul și calmul când avem de-a face constant cu frustrarea și nemulțumirea, dar încercaţi totuşi. Nu renunțați ușor la ce v-ați propus, chiar dacă întâmpinați obstacole, dar nici nu forțați nota în detrimentul altora. Extremele nu sunt soluția recomandată de acest aspect complex. Mai ales că Mercur retrograd ne cere să avem răbdare până când toate informaţiile sunt la locul lor. Aspectul poate provoca tensiuni în relaţii, discuţii aprinse pe tema resurselor şi valorilor. Cu Marte în cuadratură cu Saturn, putem începe lucruri pe care să le lăsăm neterminate, aspectul ne cere să fim conștiincioși, perseverenți și să nu ne pierdem concentrarea când e vorba de îndeplinirea obiectivelor.

Influenţa de durată a cuadraturii Saturn (în Pești) – Jupiter (Gemeni) are 3 momente-cheie: august 2024,  decembrie 2024, iunie 2025. Evenimentul cosmic cere adaptarea viselor la realitate. Atunci când energia expansivă jupiteriană și cea restrictivă saturniană sunt într-un aspect tensionat este nevoie de ajustări, reevaluări (Saturn este retrograd), flexibilitate (Peștii și Gemenii) în a găsi exact acel punct de mijloc care ne permite evoluția, indiferent de domeniile de viață parcurse de cele două planete în hărțile personale. Saturn ne va ajuta să ne concentrăm eforturile, să fim disciplinați și productivi exact acolo unde este nevoie. Dansul cosmic saturniano-jupiterian ne va arăta opțiunile, ne va permite să explorăm și să ne readaptăm pe măsură ce lucrurile se schimbă.

Şi pentru că august pare de la început a fi o lună a provocărilor, Soarele în Leu formează şi el o cuadratură cu Uranus în Taur pe 19 august. Vom  ilumina aspecte din noi ce par mai degrabă extravagante sau poate vom avea niște idei cu totul neobișnuite și ni se va părea incredibil că nu ne-am gândit la asta până atunci. Soarele va accentua acele daruri legate de inventivitate, nonconformism, dar și spiritul revoluţionar, ieşirea din tipare şi revoltele interioare/exterioare.

Potențialul de reevaluare este mare, vor fi mai multe valuri de schimbări, pe măsură ce planetele se vor întoarce la mersul direct. Astfel, ideea de provizorat își face loc în atmosfera generală a lunii august.

Pe 19 august, la faza de Lună plină în Vărsător, sunt active şi cuadraturile Saturn - Jupiter, Venus – Jupiter. Deşi ar trebui să fie un moment al concluziilor, încă vom simţi că sunt lucruri neclare, ascunse, că mai e ceva ce n-am înţeles (Mercur e încă retrograd şi guvernatorul lunii pline, Uranus, formează un sextil cu Neptun, în casa a XII-a momentului de lună plină). Va fi probabil ceva neprevăzut în jurul acestei luni pline, ce ne va permite să vedem viața într-o lumină nouă.

Pe 22 august, Soarele iluminează sfera Fecioarei și ne arată tot ce ar trebui să facem în următoarea perioadă pentru a fi în armonie: disciplină, rigoare, obiceiuri sănătoase, ordine. Pe 27 august, trigonul Venus - Uranus ne poate ajuta să ne îmbunătățim relațiile, să ne simțim mai optimiști și relaxați față de schimbările pe care le vedem desfășurându-se în jurul nostru. Iar ziua de 29 august este cu adevărat eliberatoare, pentru că în sfârșit Mercur revine la mersul direct. E prilej bun pentru a relua întregul ciclu de retrogradare și a vedea care a fost scopul său, în viețile noastre, ce am înțeles, ce am învățat, ce e de făcut mai departe. Venus cu domiciliu în Balanță, din 29 august, ne readuce în atenție relațiile, posibil într-o atmosferă mai plăcută decât la începutul lunii. Vom fi mai înclinați spre tot ce înseamnă frumos și tot ce ne menține într-o stare de armonie.

Foto: Shutterstock

text de Monica Paula Coman

 

 

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...