loader
Foto

Aitana, un autentic safari african în Europa

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, safari Aitana vă oferă o experiență unică. Peisajul montan Costa Blanca se deschide impunător privirilor turiștilor. Turul ghidat de safari sau cu mașina proprie conturează oricărui vizitator amintiri de neuitat.

 

Safari Aitana este o destinație unică, întinsă pe 1.500.000 m2, o rezervație unde sunt găzduite animale de pe cinci continente! Călătoria se face cu mașina într-o parte a parcului, având posibilitatea de a explora viața animalelor sălbatice în imediata proximitate a lor. Cealaltă parte a parcului permite realizarea unui traseu pe jos!

(w882) girafa

Aici pot fi admirate animale și păsări precum: papagali, maimuțe, ratoni, șerpi, păienjeni veninoși, porci spinoși, suricate, girafe, lei, elefanți, hippopotami, lupi albi, tigri, lame, cămile etc.

(w882) lei

Este singurul safari din comunitatea valenciană care poate fi vizitat cu mașina, ca un autentic safari african, și oferă posibilitatea de a observa animalele în habitatul lor natural sau în semilibertate.

(w882) dromaderi

Dacă vă decideți să petreceți un weekend în provincia Alicante, pe coasta de est a Spaniei, puteți vizita safari Aitana optând pentru tur ghidat, în grup sau privat, de un membru al personalului care va conduce doritorii de safari cu un vehicul special.

(w882) Tigru

Veți observa din mașina personală viața animalelor din rezervație, putând ieși din mașină doar acolo unde există autorizația personalului safari.

(w882) elefanti

Safari Aitana este o experiență unică ce merită trăită alături de familie și prieteni!

***

Istoric al safari Aitana

Povestea acestui safari a început în 1973, când Juan Sevila și María van Soldt au decis să își dedice viața animalelor.

María, cu o mentalitate olandeză, a gândit un safari în care animalele să se poată bucura de spații mari.

Deși Safari Aitana a fost inaugurat în august 1975, lucrările au început în 1973 și au durat doi ani.

Odată finalizate lucrările, a sosit momentul primirii animalelor. Toți paznicii se așteptau la lei, tigri sau alte fiare, dar spre surprinderea tuturor, primul animal care a pus piciorul în incintă a fost Beggy, o capră pe care Juan și María „au iertat-o” în ziua nunții.

Apoi acest safari a fost populat și cu alte specii: lei, tigri, elefanți, zebre, girafe, antilope etc.

Aitana Safari a rămas deschis din 1975 până în 1983, când o secetă extremă a forțat închiderea acestuia și transferul animalelor. În 1989, odată rezolvată problema alimentării cu apă, s-a decis redeschiderea safari-ului.

(w882) girafe oam

În prezent, la cârma Aitana se află fiul inițiatorului acestui proiect, Juan Daniel Sevila, ajutat de îngrijitori și iubitori de animale, îndeplinind un țel: „a trăi cu și pentru animale”.

***

Credit foto: Maria Grăjdan

Sursă: Safari Aitana https://safariaitana.es/

***

Un articol de Maria Grăjdan

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...