loader
Foto

Lăptișorul de matcă, "un gelee royal"

Lăptișorul de matcă a fost recomandat în terapii în 1922 de Remy Chauvin, profesor la Sorbona, și a început să fie utilizat în cosmetică în 1958, potrivit doamnei Neli Pfeiffer, cosmetician cu peste 40 de ani de experiență în cosmetica apicolă.

 

Este hrana reginei din stupul albinelor, datorită acestui produs regina trăiește mai mult decât albinele, fiind ferită de boli. Astfel ea poate să își vadă de misiunea ei de a depune sute și mii de ouă.

Substanță organică complexă, lăptișorul de matcă are un mare conținut de proteine, grăsimi, vitamine, enzime și minerale.

Această comoară apicolă favorizează procesele de hrănire și hidratare prin furnizarea substanțelor vitale la nivel celular și printr-o regenerare profundă.

(w882) Neli Pfeif

Neli Pffeifer, specialist în cosmetica apicolă / Credit foto: Neli Pffeifer

Este folosit pentru prepararea unor creme, loțiuni, seruri, în stare crudă sau liofilizat. Un preparat natural foarte eficient antirid, lăptișorul de matcă este recomandat în tratamentele de prevenire și atenuare a semnelor senectuții. Asigură necesarul de hrană și hidratare pentru tenurile predispuse prematur la ridare, după cum susține Neli Pfeiffer.

Poate fi folosit în măști pentru față care să conțină fructe cu consistență emolientă precum: banana, para sau avocado.

Lăptișorul de matcă crud poate fi amestecat cu ulei de măsline, miere, lapte, gălbenuș sau albuș de ou, infuzii de plante pentru a obține măști pentru răsfățul pielii feței. O asemenea mască trebuie lăsată pe față aproximativ 20 de minute până se usucă conținutul ei. Fața de curăță apoi cu apă călduță.

Lîptișorul de matcă crud poate fi aplicat și la nivelul gâtului și decolteului care de multe ori sunt neglijate în îngrijirea acasă.

Cura internă de lăptișor de matcă amestecat cu miere și polen crește potențialul de normalizare a metabolismului celulelor.

***

Neli Pfeiffer, expert în cosmetica apicolă de peste 40 de ani, s-a format în cadrul Institutului de Cercetări Apicole dezvoltat de profesorul Veaceslav Harnaj, fondatorul apiculturii moderne românești. A dat viață conceptului de apicosmetică în cadrul clinicii de apiterapie, creată de același profesor celebru.

***

Credit foto: Neli Pfeiffer

***

Articol reralizat de Maria Grăjdan

Logo

 
Horia Moculescu: supravieţuitorul nebun de demnitate. Joi, la „Dosar România”

Într-un univers magic, încărcat de povești, muzică și istorie, realizatorul Răzvan Butaru ne propune o întâlnire cu o legendă vie a cântecului ...

Oltenia sau arta vieții înalte. Duminică, la „Exclusiv în România”

„Sunt multe de văzut și de aflat, în Oltenia. Haideți să mergem împreună prin această zonă a ţării duminică, 24 noiembrie, de la 17.00, cu ...

Oamenii și legea: Pensii și pensionari

Oamenii și legea: Pensii și pensionari

publicat: Miercuri, 20 Noiembrie 2024

Cine poate adera la sistemul public de pensii? Care va fi valoarea pensiei mele și la ce vârstă mă pot retrage din activitate? Ce soluţii s-au ...