loader
Foto

Galerie foto

La TVR 2, concert extraordinar al sopranei Sonya Yoncheva

Joi, 16 iunie, de la ora 17:00, telespectatorii TVR 2 au fost invitaţi să urmărească un concert de înaltă ţinută susţinut de Sonya Yoncheva, una dintre cele mai cunoscute soprane ale momentului, la Théâtre de Champs-Elysées din Paris, în anul 2021.

 

Arii şi duete de Giuseppe Verdi, Claudio Monteverdi, Jules Massenet, piese orchestrale de Mozart, Ceaikovski, Mascagni în interpretarea de excepţie a sopranei Sonya Yoncheva le puteţi urmări la TVR 2, joi, 16 iunie, de la ora 17:00. Alături de cunoscuta soprană de origine bulgară, participă Orchestra Radio France, contratenorul Jakub Josef Orlinski şi tenorul Benjamin Bernheim. Dirijor, Myung-Whun Chung.

(w882)

Sonya Yoncheva s-a născut la Plovdiv, Bulgaria. De la vârsta de 6 ani,  a studiat pianul și canto la Școala Națională de Muzică și Dans din Plovdiv. În anii adolescenței, artista a găzduit o emisiune despre muzică la televiziunea bulgară.

Câştigătoare a mai multor concursuri muzicale în Bulgaria, în anii 2000 și 2001, Sonya Yoncheva are în palmares şi o victorie  comună cu fratele său, „Cântăreții anului 2000”, în competiția „Hit-1” organizată și produsă de Televiziunea Națională Bulgară. Soprana a urmat studii superioare de canto clasic cu Danielle Borst la Conservatorul de Muzică din Genève și a obținut diploma de master în 2009.

(w882)

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...