loader
Foto

La „Poveste după poveste” vorbim despre copiii pierduţi în lumea adulţilor

Din această săptămână, „Poveste după poveste” se mută joia, de la ora 20:10, la TVR 2 şi TVR+. Pentru ediţia din 17 martie, Irina Luca şi invitaţii săi au analizat cazul Bodnariu.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 17 martie
, vorbim despre dramele copiilor părăsiţi, abuzaţi, maltrataţi, pierduţi într-o lume a adulţilor. Vorbim despre cazul familiei Bodnariu şi o societate în care grija pentru binele copiilor poate să se întoarcă împotriva lor şi ajungem la situaţia din România, unde un copil e omorât în bătaie de un părinte… o dată pe lună.

Începând din această săptămână, în fiecare ediţie, la Poveste după poveste vorbim despre destinele cumplite ale unor copii batjocoriţi de părinţi şi autorităţi.

„Vlăduț are 11 ani. Tatăl i-a murit în decembrie, iar mama la o lună după. Florin are 12 ani și a mers 8 kilometri pe jos ca să scape de bătăile de acasă. Pe părinți îi știe doar beți. Costache s-a dus la școală atât de bătut încât și-a îngrozit profesorii. Și George a fost bătut. E aprope orb din cauza loviturile crunte primite în cap. Are 4 ani și se agață disperat de picioarele oricărei persoane care îi oferă un dram de afecțiune.

Ionuț are 12 ani și nu a fost nicio zi la școală. Are mâinile bătătorite de muncă. Zi și noapte a lucrat la o stână din sat. Pe Vlăduț, Florin, Costache, George și Ionuț i-am cunoscut la începutul anului, la Centrul de primire în Regim de Urgență pentru Copilul Neglijat, Abuzat, Exploatat și Copiii Străzii Bârlad. Ei sunt doar 5 dintre cei 12.000 de copii abuzați anual în România. Începând de joia aceasta, la fiecare ediție Poveste după poveste vorbim despre destinele cumplite ale unor copii batjocoriți și de părinți, dar și de autorități”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii de pe TVR 2.

Invitaţii din această săptămână sunt: Irina Păcurariu, realizatoarea primului reportaj filmat de o televiziune din România despre cazul Bodnariu, deputatul Mircea Dolha, care a condus delegaţia parlamentarilor români în Norvegia şi Cătălina Florea, Director Executiv Telefonul Copiilor.

***

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

 

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...