loader
Foto

Jucării bebeluși pentru stimularea simțurilor

În primele luni de viață, orice bebeluș are nevoie de stimulare și explorare pentru a se dezvolta armonios. Jucăriile pentru bebeluși nu sunt doar surse de distracție, ci și instrumente esențiale pentru dezvoltarea cognitivă, motorie și socială.

 

Alegerea de jucării bebeluși potrivite nu doar că oferă bucurie, ci și un sprijin important în formarea sa. Jucăriile tactile, cum ar fi bilele din cauciuc natural moale, cărțile bebeluși cu texturi diferite sau jucăriile din pluș ajută la dezvoltarea simțului tactil.

Primele jucării bebeluși 0-3 luni

În primele luni de viață mâinile sunt jucăriile preferate ale bebelușului tău. Propriile mâini stângace sunt inspectate curios și explorate cu gura. Prinderea și renunțarea la lucruri este încercare în această etapă de dezvoltare și este practicată cu sârguință. De aceea, cele mai bune jucării bebeluși la 3 luni sunt cele pe care le poate apuca. Îi poți oferi o jucărie zornăitoare potrivită pentru mânuța lui, un inel de dentiție din cauciuc natural, un pluș moale și drăgălaș fabricat din material sigur, funcționează bine, mai ales când doarme.

La 3 luni, bebelușul devine mai activ și începe să apuce în mod specific. Abilitățile motorii și capacitatea de a vedea și auzi acum se dezvoltă rapid. Bebelușul este fascinat de sunetele pe care le aude și pe care le poate reproduce prin mișcare sau vocalizări. Jucăriile zornăitoare frumoase și jucăriile de prindere îi oferă acum multă bucurie bebelușului. Jucăriile de apucat cu folie zgomotoasă sunt, de asemenea, foarte populare. Când bebelușul stă întins sub un carusel pentru pătuț sau pentru cărucior, dorește să ajungă la jucăria agățată și să o atingă cu mânuța. Bebelușul va avea reacții o perioadă de timp, după care va dori să se joace.

Jucării bebeluși care stimulează simțul vederii la 3 luni

În a 3-a lună de viață, simțul vizual al bebelușului continuă să se dezvolte. Ochii permit acum informații pe care le absoarbe. Copilul este acum capabil să vadă spațial și să distingă nuanțele de culoare. ÎI plac culorile contrastante, în special roșu. Jucăriile pentru bebeluși care promovează percepția contrastelor lumină-întuneric sunt foarte populare. Acesta ar putea fi un telefon mobil frumos pentru bebeluși sau o carte din material textil. O carte tactilă interesantă care trosnește în culori contrastante este ideală ca jucărie pentru bebelușii de la 3 luni si poate oferi și o binevenită distragere a atenţiei în cărucior sau în pătuț, conform https://mixbo.ro.

Jucării bebeluși de la 6 luni

Jucăriile din lemn sunt recomandate doar atunci când copilul tău își mișcă brațele într-un mod mai controlat, astfel încât acesta să nu se lovească la cap. Jucăriile din lemn pentru bebeluși sunt o alegere excelentă, deoarece sunt durabile, naturale și sigure. De exemplu, seturile de cuburi din lemn colorate nu doar că oferă ore de distracție, dar ajută și la dezvoltarea abilităților motorii fine, prin îmbinarea și stivuirea cuburilor. Bebelușul tău va învăța despre culori și forme, stimulându-și creativitatea.

Zâmbetul, atingerea, întoarcerea, târâtul fiecare copil are propriul lui ritm. Bebelușul tău învață lucruri noi în fiecare zi și realizează lucruri incredibile în primul său an de viață. Ar trebui să te bucuri de fiecare mișcare a să-i acorzi timp să descopere lumea interesantă. Cu jucării bebeluși de înaltă calitate, sigure, poți sprijini fiecare pas al dezvoltării bebelușului tău și poți să-i faci viața de zi cu zi mai frumoasă.

Credit foto: unsplash.com

 

 

Logo

 
Marina Almăşan iese în stradă în noul sezon „Rivalii”

Marina Almăşan şi Dan Helciug sunt gata de cel de-al patrulea sezon „Rivalii”! Emisiunea TVR 2, concepută ca o competiţie a sexelor, se anunţă ...

”Dialoguri academice” cu profesorul de neuroştiinţe şi fiziologie Alexandru Babeș

Cel de-al patrulea sezon  ”Dialoguri academice” continuă la TVR Cultural duminică, 27 octombrie, de la ora 13:00, cu dialogul dintre ...

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

publicat: Marţi, 22 Octombrie 2024

Comedia muzicală se bucură de o distribuție de excepție: Ștefan Iordache - John Worthing; Emil Hossu - Algernon Moncrieff; Carmen Stănescu - ...