loader
Foto

Jucării bebeluși – Toate opţiunile adecvate vârstei bebelușului tău

Știm cât de important este pentru copii să aibă jucării educaționale adecvate vârstei lor, care să îi provoace în funcție de abilitățile pe care le au. De aceea, jucăriile au fost concepute și organizate de o echipă de experți în dezvoltarea copilului, special pentru bebeluși. Jucăriile pentru bebeluși promovează abilitățile motorii fine, coordonarea, limbajul, creativitatea și concentrarea.

 

Poți găsi jucarii bebeluși, precum zornăitoare și jucării de apucat și cu siguranță vei găsi toate opțiunile adecvate vârstei bebelușului tău. Astfel, micuțul nu se va plictisi niciodată.

Jucării bebeluși 0-3 luni

Gama de jucării bebeluși se împarte în jucării bebeluși 0-3 luni, 3-6 luni, 6-12 luni și 1-3 ani. De asemenea, le poți găsi specific pentru fetițe și pentru băieți. Nou-născuții nu sunt încă foarte activi. În prima etapă a vieții lor mișcările sunt în principal reflexe involuntare. Cu toate acestea, ei absorb tot ce văd, aud și simt. Orice lucru care creează aceste impresii senzoriale este o experiență incitantă pentru copil și promovează dezvoltarea organelor senzoriale. Tot ceea ce zdrăngănește și scoate sunete, pare interesant și incitant. Stimulii îl încurajează pe bebeluș să-și întindă brațele spre un carusel și să facă primele încercări de a-i prinde elementele. Atingerea pielii cu diverse materiale textile, precum animale de pluș și cărți pentru bebeluși poate fi o experiență plăcută pentru copil. Jucăriile cu efecte vizuale și acustice, cum ar fi telefoanele mobile, jucăriile de prindere, arcadele și caruselele pentru pătuț sau landou, lanțurile de suzetă și cărucior sunt deosebit de interesante în primele trei luni de viață, conform mixbo.

Jucării bebeluși 3-6 luni

Bebelușul devine din ce în ce mai activ și scoate mai multe sunete. Coordonarea mână-ochi se îmbunătățește, deoarece, acum bebelușul poate să exploreze mai bine ceea ce este în jurul său. Obiectele trec adesea din mână în gură, sunt scuturate și apoi aruncate la pământ. Tot ceea ce este interesant de privit sau sunetele sunt foarte atrăgătoare. Deoarece bebelușul poate înțelege acum mai bine, selecția de jucării interesante devine și ea mai diversificată. Pe lângă toate celelalte jucării bebeluși menționate, vei găsi și jucării pentru camera copiilor.

Jucării bebeluși 6-12 luni

În jurul lunii a 7-a, copilul se poate întoarce de pe burtă pe spate în mod independent sau poate sări peste acest pas și să se concentreze direct pe târât și șezut. Tot ce pot prinde mâinile mici, încă este explorat cu gura. Prinderea funcționează din ce în ce mai bine, deoarece în jurul lunii a 8-a abilitățile motorii fine devin încet mai dezvoltate. Mai întâi se practică cu sârguință prinderea de obiecte mai mici. Jucăria de prindere din lunile anterioare este încă incitantă, pentru că acum poate fi percepută într-un mod complet nou. Pe lângă jucăriile de prindere menționate mai sus, există blocuri de construcție pentru copiii cu vârsta de 10 luni și peste, pe care își pot încerca abilitățile motorii. Ajutoarele pentru mers, jucăriile de tragere și împingere sunt și ele disponibile în această etapă de dezvoltare, pentru a oferi sprijin și motivația de a învăța să meargă. După această perioadă, vei putea găsi tot felul de jucării bebeluși între 1 și 3 ani, atrăgătoare, educative deoarece copilul poate în sfârșit să exploreze lumea pe picioarele lui.

Sursa foto: unsplash.com

Logo

 
Marina Almăşan iese în stradă în noul sezon „Rivalii”

Marina Almăşan şi Dan Helciug sunt gata de cel de-al patrulea sezon „Rivalii”! Emisiunea TVR 2, concepută ca o competiţie a sexelor, se anunţă ...

”Dialoguri academice” cu profesorul de neuroştiinţe şi fiziologie Alexandru Babeș

Cel de-al patrulea sezon  ”Dialoguri academice” continuă la TVR Cultural duminică, 27 octombrie, de la ora 13:00, cu dialogul dintre ...

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

publicat: Marţi, 22 Octombrie 2024

Comedia muzicală se bucură de o distribuție de excepție: Ștefan Iordache - John Worthing; Emil Hossu - Algernon Moncrieff; Carmen Stănescu - ...