loader
Foto

Joy Luck Club - la Filmul de Artă

La TVR 2, duminică seară, de la ora 22.10 - ați urmărit ecranizarea romanului de debut al scriitoarei Amy Tan, un film nominalizat la premiul BAFTA pentru scenariu.

 

Încheiaţi săptămâna urmărind la TVR 2 duminică, 30 iulie, de la ora 22.10 În cadrul ciclului Filmul de artă .  coproducţia SUA-China Joy Luck Club.

Filmul a fost realizat în 1993 după romanul de debut al scriitoarei Amy Tan şi a fost nominalizat la premiul BAFTA pentru scenariu.

Joy Luck Club descrie vieţile a patru femei mai în vârstă, imigrante din China, şi ale fiicelor lor, născute în America. Destinele lor se întretaie şi se împletesc; poveştile din trecutul lor sunt mărturii, adesea dureroase, ale unor suflete puternice, capabile de cele mai mari sacrificii. Cele patru femei care acum trăiesc la San Francisco se străduiesc să creeze o punte peste prăpastia care se iveşte uneori între generaţii  - adîncită de diferenţa dintre cultura orientală şi cea occidentală. Aşa că cele patru chinezoaice se întâlnesc săptămânal şi încearcă să îşi înveţe fiicele să treacă mai uşor peste necazuri şi sărăcie, depănând poveşti despre obiceiurile şi tradiţiile din China natală. Joy Luck Club ne dezvăluie trecuturile femeilor, reliefează conflictul cultural şi relaţiile dintre mame şi fiice. Filmul este structurat pe o serie de scene spuse din perspectiva celor patru femei.

Distributia filmului cuprinde, în mare parte, actriţe de origine asiatică.Ming-Na Wen, Rosalind Chao, Lauren Tom, Tamlyn Tomita.

Regia: Wayne Wang

Filmul este precedat de o scurtă prezentare a criticului Laurenţiu Damian

Producător Liliana Chiţescu

 

Logo

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.