loader
Foto

Călăuzele jocurilor de căutare de comori, la ”Cursa prin istorie”

De data aceasta, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Adriana Irimescu ne-a propus o trecere în revistă a celor 800 de ani de istorie, parcurși prin joc, în cele opt episoade: şapte biserici fortificate și o cetate medievală, monument UNESCO - Sighișoara.

 

Cei 800 de ani de convieţuire în Transilvania a românilor alături de saşi au lăsat o amprentă puternică asupra culturii din această regiune, atât în arhitectură, cât şi în formele de organizare a comunitătii. Astăzi, românii sunt cei care se mută în satele săseşti şi preiau o moştenire de valoare.

Miercuri, 9 octombrie, de la ora 20:00, ediția a fost programată pe TVR2.

Adriana s-a reîntâlnit cu o parte din călăuzele jocurilor de căutare de comori, a făcut bilanțul și a privit, alături de aceștia, spre viitor. Caroline Fernolend, președinta Fundației Mihai Eminescu Trust, Michael Schmidt, președintele Fundației M&V Schmidt, Daniel Zikeli, protopop evanghelic de Brașov, Călin Noru Stamatoiu, antreprenor, dar și doamna conf.dr. Paulina Popoiu, directoarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, au povestit despre cum văd istoria, dar și viitorul acestui tezaur ale Transilvaniei și v-au invitat la Săptămâna Haferland.

Micile surprize au fost atelierul de pictură pe lemn, cu Manuela Ivan și mica lecție de preparat untul, cu Lavinia Schuster, de la Moșna.

Foto: ediția ”Cursa prin istorie” din 9 iunie 2023,  TVR Plus

Logo

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...