loader
Foto

Invazia Ucrainei de către Rusia, analizată la „Europa mea”

Realizatorul şi moderatorul Gabriel Giurgiu a discutat cu invitaţii săi despre evenimentul ce ţine toate titlurile jurnalelor de ştiri din prezent. „Europa mea” s-a difuzat sâmbătă, pe 26 februarie, de la ora 11.10, la TVR 1.

 

Războiul din Ucraina continuă cu explozii puternice în Kiev şi în jurul capitalei Ucrainei. Ruşii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl şi Insula Şerpilor. Populaţia pleacă masiv din Ucraina, iar graniţele României au fost luate cu asalt de refugiaţi. Între timp, preşedintele Ucrainei cere insistent ca Europa să ia atitudine şi i s-a adresat din nou lui Vladimir Putin: „Să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a opri moartea oamenilor”.

Invazia Ucrainei de către Rusia a fost tema de discuție din această sâmbătă a emisiunii „Europa mea”, realizată şi moderată de Gabriel Giurgiu la TVR 1. Pe acest subiect fierbinte a discutat jurnalistul TVR cu invitaţii săi, Dan Dungaciu directorul Institutului de Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Angela Grămadă, preşedinte al asociaţiei Experts for Security and Global Affairs, respectiv Adriean Pîrlog, general maior în rezervă (fost şef al Serviciului de contrainformaţii militare).

„Invitaţii au fost aleşi pentru că este vorba despre politicile europene în Est şi l-am chemat pe Dan Dungaciu. Este vorba despre oamenii şi politica Ucrainei şi Rusiei şi am invitat-o pe Angela Grămadă, cercetător la un think tank specializat. În fine, dar nu în ultimul rand, fiind vorba de război şi informaţii, invitat este domnul general maior în rezervă Adriean Pîrlog, fost adjunct al Serviciilor de Informaţii Militare. Cărora le mulţumesc pentru o ediţie foarte interesantă”, argumentează realizatorul Gabriel Giurgiu alegerea partenerilor de dialog la „Europa mea”.

„Noutăţile pe care le-am aflat ţin de modul în care au fost americanii atât de siguri de declanşarea atacului, de motivul pentru care Acordul de la Minsk era imposibil de acceptat de ucraineni şi de şansa istorică ratată a Rusiei de a-şi dezvolta modernitatea”, anunţă Gabriel Giurgiu.

 

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...