1. Ce a însemnat pentru dumneavoastră realizarea piesei de teatru Chinezii în studiourile TVR ?
Cerasela Iosifescu: Un lucru inedit. Am mai lucrat cu TVR, dar n-am mai făcut teatru de televiziune. Nu mi-a fost prea greu, pentru că ştiam spectacolul pe care-l jucăm şi pe scenă.
George Alexandru: O revenire plină de emoţii, plină de bucurie, dar cumva bucuria mi-a fost puţin umbrită deoarece colaborând în ultima vreme mai rar cu TVR-ul, am aflat, cu mâhnire, că mulţi foşti colaboratori nu se mai află printre noi. În pofida acestui lucru, am lucrat perfect cu cei pe care i-am întâlnit pe platou şi sper ca tot ce am realizat împreună să fie un succes.
2. Ce ne puteţi spune despre piesă, despre rolul pe care l-aţi interpretat?
Cerasela Iosifescu: Interpretez trei roluri de comedie, trei personaje englezeşti. Îmi place, mă simt bine şi îmi este uşor.
George Alexandru: Cunosc piesa foarte bine, am jucat-o acum ceva timp la Teatrul C.I. Nottara în regia aceluiaşi Mircea Cornişteanu şi având-o ca parteneră pe aceeaşi Cerasela Iosifescu. Colaborarea a fost şi rămâne una foarte bună. Piesa este o comedie savuroasă interpretată de doar doi actori, un el şi o ea, aceştia dând viaţă mai multor personaje care sper să ajungă la sufletul spectatorilor. Subiectul surprinde comicul unor situaţii, încurcături care se pot ivi atunci când ai invitaţi la cină. Ca orice rol care mi-a fost propus şi pe care l-am interpretat, şi acesta a fost tratat cu profesionalism şi înţelegere a personajelor. Nu pot vorbi despre rolul interpretat întrucât sunt mai multe, vreau să las curiozitatea telespectatorului de a le descoperi.
3. Aţi mai filmat teatru la TVR? Care şi cum a fost prima filmare/experienţă teatrală în studiourile televiziunii publice?
Cerasela Iosifescu: Am mai lucrat la TVR ca prezentatoare a unei emisiun în direct – Ghici cine vine la tine – şi apoi scenete de teatru, în cadrul emisiunii Clubul de comedie. Chinezii a fost prima piesă de teatru. Ulterior, am mai lucrat cu dl. Constantin Dicu piesa Aceşti nebuni făţarnici, după textul lui T. Mazilu, dar a fost mult mai greu, pentru că nu jucasem înainte spectacolul care s-a lucrat doar pe platoul TVR-ului. Pot spune că teatrul de televiziune seamănă şi cu filmul şi cu teatrul de scenă, dar, paradoxal, sunt foarte diferite. Curios, nu?
George Alexandru: Am mai filmat, şi revin cu mare drag ori de câte ori sunt solicitat. Prima filmare a fost cu ceva ani în urma, în 1988, piesa Spre fericire, în regia Olimpiei Arghir şi abia o aştept pe următoarea. Toate experienţele au fost frumoase şi din fiecare am avut de învăţat.
4. Ce părere aveţi despre reluarea producţiei de teatru a Televiziunii Române?
Cerasela Iosifescu: De bun augur. Succes!
George Alexandru: Cineva, undeva iubeşte actorii. Cineva şi-a dat seama de faptul că teatrul e o hrană spirituală, de care mulţi oameni au mare nevoie. Aşa că... vă poftim la masă!