loader
Foto

Infinitul brâncușian, sculptat în marmură | VIDEO

A XI-a ediție a Simpozionului Internațional „Drumuri brâncușiene” a adus în prim-plan tema „Infinitul brâncușian”, un concept profund inspirat de opera marelui sculptor român Constantin Brâncuși.

 

Evenimentul, organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” în colaborare cu Compartimentul Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, a avut loc în luna septembrie și a reunit artiști din România și Ucraina.
.

.
Participanții, doi sculptori talentați, au avut ocazia să creeze lucrări de mari dimensiuni din marmură, material simbolic ce reflectă durabilitatea și frumusețea artei sculpturale.

Lucrările realizate, intitulate „Miez” și „New Energy”, au fost apreciate de juriu pentru inovația și expresivitatea lor, reușind să capteze esența infinitului brâncușian prin formele și texturile elaborate.

Acest simpozion nu doar că onorează moștenirea artistică a lui Brâncuși, dar și promovează dialogul intercultural între artiști, stimulând creativitatea și colaborarea. Astfel, „Drumuri brâncușiene” devine un cadru propice pentru explorarea și reinterpretarea valorilor estetice ce au marcat istoria artei românești.

Ediția din acest an a subliniat relevanța continuă a viziunii brâncușiene, inspirând noi generații de artiști să își exprime viziunea asupra infinitului.

Logo

 
Vineri, 4 octombrie, ultima zi de donații la sediul TVR

Vineri, 4 octombrie, ultima zi de donații la sediul TVR

publicat: Vineri, 04 Octombrie 2024

TVR face apel în continuare la compasiune! Donațiile mai pot fi aduse la sediul instituției din strada Ermil Pangrati nr. 28 doar până pe data de ...

”Călător de meserie”, într-un colț de rai

”Călător de meserie”, într-un colț de rai

publicat: Vineri, 04 Octombrie 2024

Echipa "Călător de Meserie" a ajuns la cel mai mare sanctuar din lume pentru urșii bruni, lângă Zărnești. Acolo trăiesc peste 120 de urși, ...

Documentarul ”IVAN, omul cu rădăcini în ape”, la TVR 1

Filmul biografic regizat de Ana Preda este o incursiune documentară a unui destin de excepție, care urmărește transformarea adolescentului din ...