loader
Foto

Începem luna decembrie cu „IERI-AZI-MÂINE”

O săptămână scurtă, însă cu invitaţi pe măsură.  Prima ediţie din această lună a început miercuri, 2 decembrie, când ne-am  întâlnit cu maestrul Costel Constantin, de la ora 16:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Prima zi de interviuri din această lună, miercuri, 2 decembrie, a început cu... ziua dedicată teatrului, în care ne-am întâlnit cu actorul Teatrului Naţional, Costel Constantin. Recunoscut pentru rolurile jucate pe scenele teatrlor din ţară (opere ca „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” sau „Apus de soare”), Costel Constantin şi-a început cariera la Iaşi, însă în 1969, el a fost remarcat de Radu Beligan, care l-a adus în Bucureşti, unde s-a şi „stabilit”, în final.  În 1973 apare pentru prima oară şi pe peliculă, cu rolul din „Porţile albastre ale oraşului” (1973), în regia lui Mircea Mureşan şi au urmat alte interpretări memorabile în „Tănase Scatiu”, „Ultima noapte a singurătăţii”, „Ion, blestemul pământului” sau „La răscrucea marilor furtuni”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămâna continuă cu ziua dedicată muzicii uşoare, iar invitaţii gazdei Corina Dănilă sunt Doru Ionescu şi Titus Andrei. Pe Doru Ionescu îl puteţi urmări – în această perioadă – pe TVR 3 cu ediţiile best of ale emisiunii Remix – unde vă veţi întâlni cu marile nume româneşti ale rockului, folkului şi jazzului.

Titus Andrei este vocea inconfundabilă a radioului românesc. din 1987, el coordonează activitatea redacţiei de muzică uşoară de la postul public de radio. Cu uşurinţă poate fi numit un promotor şi susţinător al muzicii uşoare româneşti, el fiind cel care a promovat la radio vocile unor artişti ca  Dida Drăgan, Adrian Enache, Aurelian Temișan, Daniel Iordăchioaie, Valentina Fărcășanu, Laura Stoica, Daniel Robu sau Vlad Miriță.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămână o încheiem în ritmul muzicii populare, iar în platoul IERI-AZI-MÂINE vine Viorica Flintaşu, vocea folclorului bihorean. Cu o carieră care se întinde pe cinci decenii, Viorica Flintaşu a cântat în faţa românilor melodii vechi, autentice, de la colindă la trăgănată, cântece de jale, cântece ceremoniale, de nuntă, de şezătore ori de dragoste şi joc.

A debutat pe scenă la doar 16 ani, pe scena Casei de Cultură din Ştei, judeţul Bihor (în 2003, în cadrul spectacolului „500 de ani de atestare documentară” primăria din Ștei i-a acordat Diploma de Excelență), iar în 1966 realizează primele înregistrări în studiourile Radiodifuziunii Române.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...