loader
Foto

Începe Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți din Mangalia

Prima ediție a Festivalului de Film pentru Copiii și Adolescenți din Mangalia începe joi, 5 septembrie, pe esplanada Casei de Cultură, de la ora 20:00.

 

Organizat de Academia “Studiourile Buftea”, în parteneriat cu Primăria Mangalia și Organizația de Management a Destinației Mangalia, festivalul aduce pe Riviera-Sud unele dintre cele mai sonore nume din lumea filmului, precum: Irina-Margareta Nistor, Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Emilia Popescu, Daniel Nuță, Victoria Raileanu și mulți alții.

"Festivalul de Film pentru Copii si Adolescenți Mangalia va deveni unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din România și nu numai. Împreună cu echipa de profesioniști de la Academia “Studiourile Buftea”, pornind de la această primă ediție, ne-am propus să îl punem în cel mai scurt timp pe harta principalelor evenimente artistice din România", a declarat primarul Radu Cristian.

(w882) festival M

Mangalia Youth Film Festival debutează cu o proiecție specială a filmului documentar “Nasty”, regizat și produs de Tudor Giurgiu, care a fost prezentat în secțiunea "Proiecții Speciale" a festivalului de Film de la Cannes. Filmul urmărește întreaga carieră a fostului lider mondial Ilie Năstase, cu imagini de arhivă, de la primul turneu US Open câștigat de român până la moștenirea pe care o lasă tenisului.

Următoarele 2 seri de festival, 6 și 7 septembrie, au loc la Grădina de Vară din Mangalia, unde vor fi proiectate atât scurtmetrajele din competiția oficială, cât și o serie de scurtmetraje produse de Academia “Studiourile Buftea”, realizate de cursanți în ultimii doi ani. Tot aici, Irina-Margareta Nistor, președintele juriului, va susține un master class de film, cu intrare liberă pentru toti participanții.

Festivalul se încheie cu o premieră cinematografică, lungmetrajul realizat de Academia “Studiourile Buftea” la Mangalia, un cadou pe care academia îl oferă orașului în virtutea parteneriatului care debutează cu această ocazie.

***
Programul complet și mai multe detalii pe site!

Logo

 
Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Portul tradițional românesc este o expresie a creativității și identității naționale, iar ia ocupă un loc central în acest context. Mai mult ...

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Denumit cu mândrie „stăpânul inelelor” datorită performanțelor sale remarcabile la acest aparat, Dan Grecu rămâne o legendă vie a gimnasticii ...

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

TVR lansează campania de ajutorare „Împreună facem bine” (WhatsApp la numărul 0731.355.775) pentru a sprijini persoanele afectate de inundațiile ...