loader
Foto

Galerie foto

Înapoi acasă, pentru a-şi îndeplini visul

Duminică, 22 mai, Grigore Leşe ne-a aşteptat la o întâlnire cu şase tineri care, după ce ce-au reuşit pe piaţa străină, au preferat să vină înapoi în ţară. De la 18:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Hai acasă! Este un îndemn, o rugă, o chemare. Mai avem povești, mai avem doruri. Astea ne-au mai rămas. Și ele sunt curgătoare, mângâie și stâmpără. „Muzica lor veghează lumea, vindecă și tămăduiește. Hai acasă! Aici te poți împlini și îți poți duce mai departe neamul. Hai acasă! Nu putem avea România Mare, dar putem fi o Românie întreagă! Ne temem să spunem că ne e dor, că ne iubim țara, că suntem patrioți. Ne temem de cuvinte?”, spune Grigore Leşe.


Pe Drumul lui Leșe, vin oameni care nu se tem. Vin repatrioţii. Ei spun că avem nevoie de principii sănătoase, de o atitudine occidentală în fața muncii, de curaj. Alături de ei avem muzicieni de excepție, tineri care au experimentat și ei înstrăinarea. Sunt muzicieni care au plătit tributul excelenței profesionale în porții de dor, sunt muzicieni care s-au întors în țară să construiască, sunt artiști care își merită visul. Acum, visul lor a devenit un brand, iar acesta se numește SoNoRo.

În platoul emisiunii, vor fi prezenţi Felix Tătaru (vicepreşedinte al International Advertising Association), Adrian Bulboacă (avocat), Hildegard Brandl (arhitect), Răzvan Popovici (iniţiatorul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo), Sorin Romanescu (muzician compozitor), Sabin Penea (violonist).

Despre emisiune

„Drumul lui Leşe” este invitaţia de a parcurge, timp de o oră, o călătorie iniţiatică, de redescoperire şi reevaluare a dimensiunii noastre identitare. Grigore Leşe încearcă, în fiecare ediţie, să prezinte România profundă, adevărată, conectată la sensibilitatea, formulele de expresie şi comunicare ale secolului 21. Astfel, Leşe devine în această emisiune un liant al lumii tradiţionale cu lumea urbană, modernă, fiind deopotriva gazdă, actor, spectator, dirijor şi mentor. Conectând ruralul cu urbanul, trecutul cu viitorul, lumea reala cu cea virtuală, „Drumul lui Leşe” încearcă să descopere şi să arate acea Românie tulburătoare care vrăjeşte şi inspiră pe cei ce ajung să o cunoască.

Emisiunea este o coproducţie TVR cu Asociaţia Culturală Grigore Leşe.

Logo

 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.