loader
Foto

În direct de la Vatican, TVR transmite slujbele religioase de Paşte

Cu ocazia sărbătorii Paştelui romano-catolic, TVR 2 şi TVR HD au transmis în direct Vigilia pascală (sâmbătă, ora 21:30) şi  mesajul „Urbi et Orbi” (duminică, ora 12:30) de la balconul central al bazilicii.

 

În acest sfârşit de săptămână, credincioşii romano-catolici serbează Paştele şi respectând tradiţia, TVR 2 a pregătit ediţii speciale  ale emisiunii Credo, în direct de la Vatican.

Vigilia pascală – sâmbătă, 26 martie, ora 21:30

Ediția este disponibilă online pe TVR+

De la ora 21:30, în bazilica Sfântul Petru, papa Francisc prezidează Vigilia pascală din Noaptea Învierii. La începutul celebrării, după binecuvântarea focului nou în porticul bazilicii, se intră în lăcașul sfânt în procesiune, purtând lumânarea pascală în mâini și ascultând vestirea solemnă a Învierii Domnului prin străvechea cântare „Exsultet”, anunţă Radio Vatican.

Urbi et Orbi – duminică, 27 martie, ora 12:30

Ediția este disponibilă online pe TVR+

După Sfânta Liturghie, începând cu ora 12:00, de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru, Suveranul Pontif adresează Urbi et Orbi (Cetăţii și Lumii), mesajul de Paști și binecuvântarea apostolică, însoțită de darul indulgenței plenare.

***

Cele două transmisiuni de la Vatican pot fi urmărite şi online, pe portalul TVR+

Descărcaţi aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android.

.

 

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...