loader
Foto

Galerie foto

Împărțirea bunurilor comune după divorț

RECOMANDARI

Orice căsnicie, indiferent de durata acesteia, presupune o sumă de bunuri comune, care sunt deţinute în cote egale de cei doi soţi. Cum se împart aceste bunuri după divorț? Care este procedura legală, actele necesare şi cu ce costuri?

 

Unde se face partajul? La notar, în instanţă sau în faţa unui mediator? Ce se intampla cu bunurile care nu pot face obiectul partajului dupa divorţ? Detalii, în ediţia de marţi, 5 noiembrie, a emisiunii ,,Oamenii și legea”.

(w882) Oamenii È™

De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU este Elena BUSTEA, avocat.

(w882) Oamenii È™

Partajul la divorţ poate cunoaşte două forme: voluntar, atunci când soții se înţeleg de comun acord cum să îşi împartă bunurile, are loc la notar şi este opţiunea cea mai puţin costisitoare, sau judiciar, când cei doi soţi nu se înţeleg cu privire la împărţirea bunurilor şi se ajunge în faţa Instanţei Judecătoreşti, care ia decizia pe baza dovezilor şi a opiniilor celor două părţi şi este mai costisitor.În cazul partajului voluntar, regula este ca soţii să împartă bunurile comune jumătate-jumătate, însă nu este obligatoriu. Dacă unul dintre soţi a contribuit mai mult, acesta poate să obţină o cotă-parte mai mare.

(w882) Oamenii È™

Împărțirea bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei se poate face dacă soţii au fost căsătoriţi sub regimul matrimonial: comunitatea legală sau comunitatea convențională. Partajul se poate face înainte de căsătorie, în timpul căsătoriei, în timpul divorţului sau după divorț.

(w882) Oamenii È™

Marți, 5 noiembrie, de la ora 13.00, la TVR 1.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Moderator

av. Mihaela OLARU

Echipa redacțională

Raluca AMZĂR

Liliana VĂDUVA

Producător

Mihaela GRECU

Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii şi legea” - Raluca AMZĂR

 
Probleme pentru economia verde bazate pe hidrogen | VIDEO

Proiectul Hidrogen în contextul tranzițiilor a economia verde ce poate crea, până în 2050, 300 de milioane de locuri de muncă la nivel global. ...

Interzicerea petardelor, o soluție? Ce variante avem și ce spun actorii implicați

Este interzicerea petardelor o soluție pentru a scăpa de numărul mare de copii răniți și animale terorizate? Valentina Rujoiu, doctor în ...

Viaţa în mânăstirile ortodoxe şi catolice ale Europei, într-o serie documentară în premieră la TVR INFO

O aventură cinematografică ce ne va face să descoperim un trecut uneori uitat şi un prezent neașteptat. Documentarul în 5 episoade „ Mânăstiri ...