loader
Foto

Idei avangardiste în educaţie, vineri la „Forţa ideilor”

Doi dintre cei mai avangardişti promotori ai noilor metode de învăţare-predare sunt invitaţii Ancăi Mazilu şi ai lui Codruţ Pînzaru în cea de-a doua ediţie a emisiunii. „Forţa ideilor” se vede vineri, 6 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 2.

 

Seria de ediţii speciale dedicate evenimentului „Dare to Learn” („Îndrăzneşte să înveţi”) care a reunit chiar la noi in ţară, la Bucuresti, cele mai strălucite minți în domeniul educației și tehnologiei, continuă. Anca Mazilu ne invită să urmărim, pe 6 decembrie, două dialoguri cu unii dintre cei mai avangardişti promotori ai noilor metode de învăţare-predare.

Sugata Mitra: „Se pare că inteligența copiilor e ca apa – găsește întotdeauna o cale să curgă spre cunoaștere!”

În ediţia a doua a emisiunii „Forţa ideilor”, descoperim povestea fascinantă a unui pionier al educației moderne – Sugata Mitra. Celebru pentru experimentul său revoluționar „Hole in the Wall”, acesta a demonstrat un fapt fascinant: copiii pot învăța singuri, cu ajutorul tehnologiei. „Cu o viziune îndrăzneață asupra viitorului educației, Mitra a deschis uși spre metode inovatoare care inspiră milioane de profesori și elevi din întreaga lume. Un om simplu, care a schimbat fundamental modul în care privim învățarea, Sugata Mitra a fost inspirat să înceapă experimentul Hole in the Wall dintr-o simplă curiozitate. Într-o bună zi, el s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă un computer ar fi lăsat nesupravegheat într-un sat. Spre surprinderea tuturor, copiii, care nu văzuseră niciodată un computer, au învățat să-l folosească singuri! Mitra a spus atunci cu umor: Se pare că inteligența copiilor e ca apa – găsește întotdeauna o cale să curgă spre cunoaștere!", ne explică Anca Mazilu.

(w882) Forta idei

Experimentul lui Sugata Mitra ne amintește un lucru simplu, dar profund: copiii au o capacitate naturală de a învăța, dacă li se oferă libertate și curiozitate. „Poate că viitorul educației nu stă în răspunsuri, ci în întrebările pe care le lăsăm deschise. Sau, cum spune Mitra: Dacă îi dai unui copil o întrebare bună, ține-te bine – vei primi mai mult decât te așteptai!", mai spune realizatoarea TVR.

Graham Brown-Martin: „Avem nevoie de mai multe butoane de restart și mai puțină frică de eșec”

Invitat special la „Forţa ideilor” este şi Graham Brown-Martin, un gânditor provocator și o voce importantă în educația viitorului.

„De la discuții despre creativitate și tehnologie, până la întrebări care zguduie sistemele tradiționale, Graham are darul de a transforma conversațiile în momente de inspirație. Pregătiți-vă să descoperiți idei curajoase și, desigur, câteva replici pline de umor care vă vor pune pe gânduri!

Știați că Graham Brown-Martin obișnuiește să compare educația tradițională cu un joc video? Spune că este singurul joc în care, dacă greșești, te penalizează, în loc să te învețe cum să reușești. Cu alte cuvinte, poate că avem nevoie de mai multe butoane de restart și mai puțină frică de eșec”, ne lămureşte jurnalista.

(w882) Forta idei

Educaţia poate fi mai mult decât note și teste. Ea trebuie sa fie o adevărată aventură a descoperirii, pe parcursul întregii vieţi, este de părere Graham Brown-Martin.

„Haideţi să păstrăm două idei: curiozitatea e cel mai bun profesor, iar umorul e cel mai bun coleg de clasă. Vă invităm să urmăriţi aceatsă ediţie interesantă din Forţa ideilor vineri, de la ora 17.00, la TVR2. Să puneți întrebări, să greșiți cu încredere și să nu uitați să vă distrați învățând!”, este îndemnul Ancăi Mazilu înainte de ediţia a doua a celei mai recente emisiuni de la TVR 2.

(w882) Anca Mazil

Emisiunea este realizată de jurnaliştii Anca Mazilu şi Codruţ Pînzaru, sub coordonarea producătoarei Mihaela Crăciun.

Logo

 
Maria Smarandache: „Renaştem, de fiecare dată, de Crăciun”

Jurnalişi, vedete, oameni de televiziune povestesc, în cadrul campaniei TVR „Zi-le de Sărbătoare”, despre Crăciunul copilăriei lor, despre ...

Chipurile României, cu minunatul Maramureș, la TVR INFO

În penultimul episod „Chipurile României”, Charlie Ottley explorează nordul ţării: vizităm Baia Mare, comunitatea din Breb, într-un târg local, ...

Despre „Noaptea Viflaiemurilor” de la Vișeu de Sus, Maramureș / VIDEO

Valorizarea unei tradiții de Crăciun, fără intervenții coregrafice, este prezentă în „Noaptea Viflaiemurilor” de la Vișeu de Sus, în Maramureș. ...