loader
Foto

Galerie foto

„Iată, vin colindători!”, în ediţia specială Tezaur folcloric de Crăciun

Un colind, o amintire, o urare... pentru fiecare telespectator TVR 1 – în seara de Crăciun, pe 24 decembrie, începând cu ora 21.00.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Timp de două ore, primim colidători din toată ţara la ediţia specială Tezaur folcloric, transmisă de TVR 1, în seara de Crăciun, de la ora 21.00.

(w882)

Cele mai frumoase colinde tradiţionale sunt aduse de acasă de la ei de interpreţi din Bihor, Bistriţa Năsăud, grupuri din Maramureş şi Ilfov.

(w882)

Crăciunul este sărbătoarea întregirii, a cărei imagine o recreează interpreţi precum Cristian Pomohaci, Polina Gheorghe, Mitriţă Creţu, Gheorghe Gheorghe, Valeria Arnăutu, dar şi tineri, continuatori ai tradiţiilor româneşti: Maria Băndoiu, Ioana Maria, Ion Oprişan, Aura Bonchiş, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Sebastian Stan.

(w882)

Mai participă familiile de interpreţi: Florentina şi Petre Giurgi, Mirela şi Dani Florea din Maramureş, familia Streaţa din Melineşti - Dolj, Ilie Medrea şi fiica sa Giulia Medrea din Mărginimea Sibiului, Grupul „Florica Ungur" din Bihor, Gavriil Prunoiu şi Grupul „Doruri Muscelene" din Mihăieşti Argeş, Maria Murgoci şi Ansamblul „Ţara Vrancei" din Focşani.

(w882)

Partea a treia – duminică, 1 ianuarie 2017, de la ora 13.15.

Logo

 
Comori țesute: o călătorie prin frumusețea costumelor din Moldova

Descoperim esența tradițiilor și simbolurilor ce definesc fiecare regiune a României, într-un periplu dedicat portului popular.

Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...

“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...