loader
Foto

Iașii marilor iubiri - Avedis Hadjian | VIDEO

Avedis Hadjian este un exemplu remarcabil de perseverență și identitate culturală, un strănepot al supraviețuitorilor Genocidului armean din 1915.

 

Născut în Siria și crescut în Argentina, Hadjian a fost format intelectual în Marea Britanie, iar astăzi își desfășoară activitatea între Veneția și diverse colțuri ale lumii, ca jurnalist și scriitor.
.

.
Cercetările sale privind viața armenilor islamizați din estul Turciei reflectă o abordare profundă asupra unei probleme delicate, dar esențiale. Termenul "popor secret" denotă nu doar o identitate uitată, ci și o dramă care se perpetuează în istorie, confirmând astfel că istoria nu este doar o serie de evenimente, ci și o sumă de experiențe umane suferinde.

Un aspect remarcabil al operei lui Hadjian este modul în care acesta reînvie istoria prin cuvinte, demonstrând că, în ciuda încercărilor de a șterge o cultură, memoria colectivă a unui popor are o putere indestructibilă. Citatul lui William Saroyan, care evidențiază forța unității în rândul armenilor, subliniază esența identității culturale. Fiecare întâlnire între armeni devine un act de reziliență și redescoperire a rădăcinilor comune.

Astfel, Avedis Hadjian nu este doar un narator al suferinței, ci și un apărător al speranței, demonstrând că iubirea de patrie și valorile culturale pot dăinui chiar și în fața dispariției iminente. În acest context, Iașii marilor iubiri devin un spațiu de reflecție și revigorare a memoriei, un punct de întâlnire pentru cei ce caută conexiunea între trecut și prezent, între suferință și iubire.

Logo

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...