loader
Foto

Festivalul Internațional "Hora din străbuni", ediţia 2023, la TVR 3 | VIDEO

23 de ansambluri din 11 țări vor face deliciul miilor de spectatori, între 2 și 6 august, la Vaslui.  În fiecare seară, de la 19.30, puteți urmări în direct, spectacolele de marcă, pe TVR Iasi și de la ora 20.00, pe TVR3.

 

Organizat o data la doi ani în Vaslui, Festivalul Internațional “Hora din străbuni” aduce pe scenă ansambluri din toata lumea, dar și grupuri din județ.

Tradiționala paradă a ansamblurilor folclorice, pe traseul Parcul Copou – Centrul Civic, dă startul festivalului, miercuri, 2 august.

În prima seară a Festivalului, de la ora 19.30, la Teatrul de Vară din Vaslui, urcă pe scenă ansamblurile: Pădurețul de la Oșești, Todireșteanca, Obârșii negreștene, Codrenii de la Târzii, Hora Vasluiului, Școala de dans Larisa și Marin Barbu, Mioara Velicu, Ansamblul „Alaykoy” din Cipru de Nord și Ansamblul „Creadanza” din Columbia, iar îndrăgita cântăreață Mioara Velicu va susține un recital de muzică populară.

În 3, 4 și 5 august, sunt programate ateliere de dans popular în Parcul Copou, Piața Independenței și în gara Vaslui.

În ultima seară, spectacolul se va desfășura în Centrul Civic, fiind programate Gala ansamblurilor internaționale și recitalurile mai multor artiști de muzică populară, precum Orchestra Lăutarii, condusă de dirijorul Nicolae Botgros, Mariana Stoica, Delia Gandore, Raluca Radu, Silvia Ene, Ion Paladi și Niculina Stoican.

Hora din străbuni” este un festival organizat sub egida Consiliului Internațional al Organizațiilor de Festivaluri Folclorice.

(w882) Hora din S

 

 

 

 

Logo

 
Concursul „Enescu”: Cine sunt cei trei finaliști ai Secțiunii „Pian”. Ei vor concerta duminică, 22 septembrie, la Ateneul Român

Cei trei finaliști ai Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” sunt rușii Evgeny Konnov și Tatiana Dorokhova și ...

Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...